דף הבית / משבר עולמי / זהירות, חידושים!

זהירות, חידושים!

Laitman_2011-04-30_1872_w.jpg

דעתו של ו. קפוסטין, מנהל תוכניות החידושים של איגוד המוסדות להשכלה גבוהה הלא ממלכתיות של רוסיה: מאז תחילת המאה ה-20 כמות הגילויים החלה לגדול, כך שלא נשאר זמן להסתגל אליהם. ההתפתחות הפוסט-תעשייתית מתאפיינת על ידי הסתעפות לכיוונים בלתי צפויים. הסכומים המצטברים של המידע החלו לחיות את חייהם, וכתוצאה מכך, התפתחותה של האנושות מתרחשת מהר יותר מהתפתחותו של אדם בודד, כשדעת הציבור אינה מספיקה לעכל אותה. יש לכך השלכות חמורות בארגון החיים החברתיים.

היישום של החידוש מממש חלק מסוים של הסדר, ותוך כדי כך הורס את הסנכרון של המקצב הקיים. לכן כל חידוש הוא איבוד התנופה ונזק בלתי נמנע. גלים של חוסר יציבות חברתית וגלי החידושים שבאים אחריהם, מצליפים זה בזה, וגורמים למערכת החברתית המודרנית להידמות למערכת ללא בלמים, ולחזות את המשך התפתחותה העתידית כדבר בלתי אפשרי. החברה במצב כזה מתחילה לחסל את הבסיס היציב שבו היא עד עכשיו החזיקה ושממנו היא חיה. כמו שיכולת האדם ללכת נמדדת על ידי היכולת לשלוט על הנפילה, כך החברה שמאמצת חידושים חייבת לשלוט בהתפתחות המשבר. האדם נמשך אל הרע ללא רחם, אך הוא יכול להימשך אל הטוב רק אם יקבל את החינוך המתאים. לפי טבעו, החידוש הוא פעילות מעבר לנורמה המקובלת, ובמובן הזה החידושים מהווים איום לסדר החברתי. הסדר החברתי הוא האיזון השברירי הדינמי של האינטרסים החברתיים, מטרות ונורמות. לכן הסדר הוא תמיד פגיע. בשביל הסדר החברתי, הדבר שהוא טוב יותר, מהווה איום לדבר טוב.

התייחסותי: כיוון שלא ניתן להפסיק את ההתפתחות, היכולת שלנו לשלוט על העתיד תלויה בחינוך ההולם של האדם, כשהחינוך האינטגרלי יאפשר לנו לשלוט בתהליך הזה. אחרת המדענים צופים כאוס חברתי.

ידיעות קודמות בנושא:
התבנית האינטגרלית של התפיסה
הכול הולך לקרוס, או להשתנות
אוניברסיטאות להמונים

השאירו תגובה.

כתובת דוא"ל לא תוצגחובה למלא שדות מסומנים *

*

Pin It on Pinterest