דף הבית / כלכלה / כסף / 20 הסימנים לכך ש-2012 תהיה שנת האפוקליפסה הכלכלית

20 הסימנים לכך ש-2012 תהיה שנת האפוקליפסה הכלכלית

מתוך מאמר שפורסם באתר The Economic Collapse: "אם חשבתם ששנת 2011 הייתה רעה עבור הכלכלה העולמית, חכו לשנת 2012 ותראו כיצד השווקים הפיננסיים נכנסים להיסטריה, כיצד כל העולם נכנס לצנע והמחירים על המצרכים ההכרחיים מזנקים.

הפאניקה חובקת יותר ויותר בני אדם. אנליטיקאים רבים חושבים שהסופה כבר מתקרבת ושהיא תכסה אותנו בשנת 2012. המכה תהיה כואבת ביותר לעניים, למובטלים, לחסרי הבית ולרעבים.

להלן 20 סימנים לכך ששנת 2012 יכולה להפוך לשנת האפוקליפסה הכלכלית:

1. בשנת 2008 היינו עדים לזעזועים מסיביים בכל כדור הארץ, שסיבתם הייתה זינוק מחירי המזון. ביולי מצרכי היסוד בכל העולם היו בממוצע יקרים יותר ב-33% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.

2. מדד המחירים התעשייתיים (שבהם היצרנים מוכרים את התוצרת שלהם) עלה בארה"ב ב-7% בשלושת החודשים אחרונים.

3. "מדד האומללות" (אבטלה + אינפלציה) של ארה"ב שבר לאחרונה את השיא של 28 השנים האחרונות.

4. צופים ששיעור האבטלה בארה"ב לא ירד מתחת ל-8% לאחר בחירות 2012.

5. מקומות העבודה ממשיכים להצטמצם במהירות מדאיגה. בשנת 1967, 97% מהגברים בעלי השכלה גבוהה בגילאי 30-50 היו מועסקים. היום, המספר הוא: 76%.

6. קצב צמיחת הכלכלה האמריקאית יואט. השנה סין קיבלה הרבה פחות הזמנות מוקדמות לצעצועי קריסמס.

7. 9 מתוך 10 פועלים אמריקאים אינם מצפים שהמשכורת שלהם תעלה יחד עם עליית מחירי המזון והדלק.

8. רמת הציפיות של הצרכן היא הנמוכה ביותר ב-30 השנים האחרונות.

9. מספר שיא של אמריקאים שחיים על תלושי מזון: 45.8 מיליון – זוהי כמות האנשים שתלויים לחלוטין בסיוע מהמדינה.

10. ככל שהכלכלה קורסת, החברה קורסת. כנופיות הבָּזָק מקבלות אופי יותר ויותר פלילי.

11. ישנם אמריקאים מיואשים שכבר מנסים לגנוב מכל הבא לידם.

12. לעסקים קטנים קשה מאוד לקבל הלוואה היום. אולי המצב היה טוב יותר אם מערכת הפדרל ריזרב לא הייתה משלמת לבנקים כדי שלא ייתנו הלוואות.

13. הכלכלה האמריקאית סוחבת על גבה את החוב המדיני של ארה"ב. הוא עומד על סך של 14,592,242,215,641.90 דולר. במהלך כהונתו של אובמה הוא גדל ב-4 טריליון דולר. חברת S&P הורידה את דירוג האשראי של ארה"ב והירידה הבאה לא רחוקה.

14. המתיחות בין ארה"ב לסין שוב גדלה. הקונפליקט ביניהן מאיים על כל שאר העולם.

15. רוב המדינות והרשויות המקומיות בארצות הברית שקועות בחובות. רבים מצמצמים במהירות את מקומות העבודה – כמות המפוטרים בשנים 2008-2012 צפויה להגיע למיליון.

16. הדולר האמריקאי הולך ונחלש. הדבר מזכיר את הנחיצות להחליף אותו במטבע כלל עולמי חדש.

17. משבר החוב האירופאי ממשיך לגדול. פורטוגל, איטליה ויוון ניצבות על גבול אסון כלכלי. הכלכלה האירופאית מאטה ומתגלגלת למיתון.

18. הפדרל ריזרב, בניסיונו להחדיר את היציבות לשווקים הפיננסים, הכריז על כוונתו לשמור על הריביות קרובות לאפס. הפדרל ריזרב עובד ב"מתכונת של פאניקה" והיכולות שלו מוצו כמעט עד תומם.

19. הבנקים המרכזיים של כל העולם ללא ספק מתכוננים למשהו. במהלך המחצית הראשונה של שנת 2011 הם קנו יותר זהב מאשר בכל השנה הקודמת.

20. לעיתים קרובות, התפיסה משפיעה על המציאות. סקר שנערך לאחרונה מראה ש-48% אמריקאים חושבים שסביר שהשפל הגדול יחזור ומשתדלים לצמצם את ההוצאות, וזה מקרב אותנו לקריסה כלכלית.

כבר עכשיו יש באמריקה יותר מדי בעיות כלכליות. אך לצערנו, אין מה לצפות לשיפור המצב בשנה הבאה. המכונה הכלכלית הגרנדיוזית שקיבלנו בירושה מאבותינו – מתפרקת לחתיכות. טבענו בחובות עד האוזניים. תוצאות הטעויות הכלכליות שלנו מכות בצורה הכואבת ביותר בשכבות החלשות ביותר.

אמריקאים רבים שממש לא מזמן השתייכו למעמד הביניים נאלצים לגור עכשיו במכוניות ואפילו ברחוב. בקרוב מספר האנשים האלה יגדל בצורה משמעותית".
ידיעות קודמות בנושא:
לא ניתן לתקן את המודל הכלכלי
לאן יוביל אותנו המשבר החדש?
התפתחות המשבר הגלובלי

השאירו תגובה.

כתובת דוא"ל לא תוצגחובה למלא שדות מסומנים *

*

Pin It on Pinterest