שיטה עגולה

אחד מהאמצעים הנגישים והיעילים ביותר של השיטה, זה "השולחן העגול". תחת המושג "שולחן עגול", "סדנה", "מעגלי שיח", מתכוונים למנגנון קבלת החלטות בשאלות הנוגעות לאינטרסים של כל הקבוצות הסוציאליות של החברה, וכמו כן מקום מפגש של הקבוצות הסוציאליות הללו ביניהן.

על "השולחנות העגולים" ידוע מזמן. בהתאם לאגדה, המלך ארתור, המצביא האגדי של הבריטים במאות ה-5 ו-6, הוא הנהיג "שולחן עגול" כדי שהאבירים (האצולה) שלו, משתתפי המשתה, לא יתווכחו זה עם זה על מקום ישיבה טוב יותר וירגישו את עצמם שווים.

דיון ב"שולחן עגול" רגיל, הידוע לכל, קיים קרוב ל- 1500 שנה. שורשיו של "שולחן עגול קבלי" הם עתיקים מאוד. זה היה אחד הכלים החשובים ביותר החוקתיים והחינוכיים אצל היהודים עוד משחר הציביליזציה.

בעזרתו ניהלו את המדינה וחינכו את הדור הצעיר:

"ישבו בחצי מעגל, באהבה ובידידות, כאחד שלם, כמו סנהדרין מבלי להטיל ספק זה בזה. באופן כזה, ראו ושמעו זה את זה, ודנו זה עם זה, עד שהתקבלה החלטה כהלכה.

אם היו יושבים בשורה, ולא במעגל, אז הראשונים בשורה לא היו רואים את האחרונים. ולא ישבו במעגל שלם, כדי שתהיה אפשרות לצאת ולהיכנס".

רש"י, שלמה בן יצחק (1040 – 1105), מפרש התלמוד והתורה, מנהיג רוחני של קהילות צפון צרפת.

"השולחן העגול" הידוע לכל, הראה את עצמו ככלי יעיל לפתרון בעיות רבגוניות. יחד עם זה, היעילות של "השולחן העגול", שמבוססת על שיטת חכמת הקבלה, היא פשוט מדהימה. בקרב אנשים זרים לחלוטין, מופיעים כאלה יחסים הדדיים שקיימים רק בקרב אנשים קרובים מאוד.

בעזרת הכלי הזה אפשר להסדיר את היחסים ההדדיים במשפחה, לפתור מצבי עימות בעבודה, להיפטר מבעיות ברמה המדינית. זה לא סוד, שהשורש לכל הבעיות, מהפקקים בכבישים ועד לעימותים צבאיים, נמצא בסופו של דבר ביחסים ההדדיים בינינו, בני האדם.

חשוב לציין, ש"שולחן עגול" מתנהל לפי עקרונות מסוימים. משתתפיו צריכים להשקיע מאמצים כדי להוסיף את הייחודיות והמקוריות שלהם לקופה הכללית. המאמצים צריכים להיות מופנים לכך, כדי להוריד באופן מקסימלי הפרעות וחיכוכים מצד אחד, ולהגביר את ההשקעה של כל אחד מצד שני.

השיטה מאפשרת להתגבר על כל המחסומים שמפריעים להבנה ההדדית שלנו: מנטליות, מוצא, גיל, השקפות פוליטיות וכולי.

יחד עם זה, המטרה היא לא להגיע לפתרון מסוים של בעיה מסוימת. זו תוצאה טבעית של האיחוד שמושג במעגל.

המטרה שלנו היא יציאה לדרגה חדשה של יחסים הדדיים, אינטגרליים והרמוניים, הדומים לשלמות של הטבע עצמו.

השיטה האינטגרלית לא מתחילה ולא מסתיימת ב"שולחנות עגולים". "שולחן עגול", זה בסך הכול אמצעי אחד מתוך כלים רבים של החינוך וההשכלה האינטגרליים.

לקריאת החוברת במלואה – כאן.

ידיעות קודמות בנושא:
מיני מודל של המציאות הבנוי מעשרה אנשים
"שולחן עגול" הוא מכשיר של אינטגרציה
קדרה משותפת של מילוי רוחני

השאירו תגובה.

כתובת דוא"ל לא תוצגחובה למלא שדות מסומנים *

*

Pin It on Pinterest