מחשבה שיוצרת

laitman_2010-04-14_7328_u-70.jpg

מתוך שיעור מס' 1 במרכז "קבלה לעם" – מוסקבה, 14.01.2011

הנברא הוא רצון. הבורא הוא האור שיצר את הרצון, את הכלי, "כמוהו". במידה שהוא רוצה ליהַנות, למלא, להזמין הרגשה של טוב, חום, כל טוּב, במידה הזאת הוא יצר נחיצות המכוונת כלפי עצמה, כלפי אותן התכונות שהוא רוצה לגלות בנברא. וכדי שהרצון הזה לא יהיה אוטומטי, כדי שהוא ינוהל, ישתוקק, יהיה דומה לאור וירגיש את עצמו כקיים, אז לידו מתפתח השׂכל. השׂכל הוא תולדה, ולכן הוא האִפיון העיקרי של האדם: "מה אתה רוצה?". מדובר לא על הרצון הטבעי, אלא על מה אני מדמיין לעצמי בתוך השׂכל כמצב טוב.

ההבדל בין הרצוי והמצוי יוצר ווקטור של כל מיני פעולות שלנו. לפי הקריטריון הזה האדם מוערך, לפי הכיוון של פעולותיו, ההשתוקקויות, הציפיות. הפעולות שלנו לא מיושׂמות בעצמן, אלא תחת השפעת הסביבה הסובבת. המצב הטוב יותר הבא, יכול להיות שרירותי ואנחנו בוחרים אותו תחת השפעת הסביבה. באופן כזה, החברה שאליה אנחנו נקלעים תעצב אותנו ואת עתידנו. ולכן ניתן לאדם השׂכל וניתנה לו הרגשה של חוסר. עכשיו בעזרת הסביבה הסובבת הוא יכול לכוון את עצמו לעבר המצב הבא שנבחר על ידו עצמו.

הווקטור של ההשתוקקויות וגודלו, הוא שמאפיין אותנו. לכן אף פעם איננו דנים את האדם לפי מצבו הנוכחי, הוא מוזמן אצלו מלמעלה. לא, אנחנו מעריכים את האדם לפי הפעולה שאותה הוא מבצע ביחס לסביבה, כדי להזמין בתוכו כיוון מוגדר של מחשבות, רצונות לאיזשהו מצב חדש. ולכן אנחנו צריכים ליצור סביבנו סביבה שתקבע בצורה מדויקת את המצב העתידי שלנו, את אותו המצב שאליו אנחנו משתוקקים. בהתאם לתמונה העתידית המצטיירת בדמיון שלנו, אנחנו מרחוק, מראש, מעריכים את עצמנו ואת הקבוצה. האדם, כמו גם הקבוצה, מוערך רק לפי הווקטור: לאן הוא מכוון ומשתוקק ובאיזו עוצמה. אם הקבוצה רוצה איכשהו לבקר את עצמה, אם האדם מעוניין להבין לֵמַה הוא מכוון, אז הוא תמיד צריך לראות לפניו את התמונה המצופה הבאה. רק עליה צריך למקד את כל תשׂומת הלב, רק בה לחיות. אז התנועה שלנו קדימה תהיה מהירה, והמחשבות והרשימות שמופיעות בנו, יקבלו הגשמה והתגלמות מיידיים.

ולכן הדבר העיקרי ביותר זה לעבוד במחשבה, לתאר לעצמך כמה שאפשר בבהירות יתרה את המצב הבא. המחשבה יוצרת, בונה לנו את העתיד. היא מבססת את הפעולות שלנו ובאופן כזה הופכת אותן למציאות.

מתוך שיעור על ספרו של בעל הסולם "שמעתי", 17.01.2011

ידיעות קודמות בנושא:
מה זאת מחשבה?
ריווי צימאון בכוח המחשבה
מאיפה נוצר בנו שכל

השאירו תגובה.

כתובת דוא"ל לא תוצגחובה למלא שדות מסומנים *

*

Pin It on Pinterest