מועדים למצבים

laitman_2009-05-28_0076_70.jpg

הקדמת ספר הזוהר, מאמר "לילה דכלה": "בט"ז בניסן העביר דוד כרוז בכל ישראל ללכת למלחמה. והיו עם יואב בז' בסיוון, והלכו והשחיתו ארץ בני עמון. וסיוון תמוז אב ואלול נתעכבו שם. ובכ"ב באלול היה מה שהיה בבת שבע. וביה"כ מחל לו הקב"ה אותו העוון. ויש אומרים, בז' באדר העביר הכרוז, ונתאספו בט"ז באייר, ובט"ו באלול היה מה שהיה מבת שבע, וביה"כ התבשר כמ"ש, גם ה' העביר חטאתך".

מובן שלא מדובר כאן על התאריכים, אלא על דרגות רוחניות. שנה מחולקת ל-12 חודשים בהתאם ל-4 רמות הוי"ה כפול שלושה קווים. ארבע עונות השנה, סדר החודשים והחגים נקבע בהתאם להתכללות הדדית של אורות חכמה וחסדים.

לוח השנה העברי בנוי על מחזוריות של השמש והירח יחד. שנה המחושבת לפי השמש, היא חלק השייך לזעיר אנפין. ואילו שנה לפי ירח, היא חלק השייך למלכות. כך מתוארים תיקונים רוחניים בהתאם להשפעות והיחסים שונים. מלכות שמשפיעה על זעיר אנפין או שזעיר אנפין משפיע על המלכות, ובסוף הם בונים קשר נכון ביניהם ואז עולים ומתחברים עם הבינה, אימא עילאה שמתקנת אותם.

בהתאם לכך, גם לתאריכים במחזור הירח ישנה משמעות רוחנית. כל חודש מתחיל מחידוש הלבנה. מדובר על שלושים ספירות: חב"ד חג"ת נה"י שכל ספירה כלולה משלושת הקווים. אפשר לחלק ולמיין את המצבים של המערכת הנ"ל לפי ספירותיהן הפרטיות ל"שעות", "דקות" ו"שניות". אז יהיה ברור אלו תיקונים בדיוק עברו בת שבע, דוד ואוריה, ומדוע הם יצאו דווקא בתאריכים מסוימים.

מתוך שיעור על "הקדמת ספר הזוהר", 18.11.2010

ידיעות קודמות בנושא:
מכינים את הקרקע לעבודתו של דוד
דרך הזוהר – אל קו האין סוף

השאירו תגובה.

כתובת דוא"ל לא תוצגחובה למלא שדות מסומנים *

*

Pin It on Pinterest