דף הבית / כלכלה / כלכלה רוחנית

כלכלה רוחנית

שאלה: מהו השורש הרוחני של חובות כספיים?

תשובתי: כסף בא מהמילה "כיסוף", מסך, כיסוי. אם יש לך מסך שעל ידו אתה יכול לכסות משהו, בעברית זה נקרא "כסף". בעיקרון, המילים בעברית מעבירות את המהות של המתרחש, המתהווה, או של האובייקט, או של הפעולה.

ברוחניות יש כמה סוגים של חובות. הכלכלה הרוחנית היא מעניינת מאוד, היא בנויה על מסך, החזרת האור וכוונה או למען עצמי או לא למען עצמי. פעם בשבע שנים ופעם בחמישים שנה מתרחשת מחיקת חובות.

שאלה: אם מקובל היה כלכלן, האם הוא היה יכול לתאר באופן מלא את הכלכלה החדשה?

תשובתי: בוודאי. למרבה הצער, את הכלכלה הנוכחית מתאר כל מי שרוצה ואיך שבא לו, מפני שהיא אינה פועלת לפי חוקים. השבירה הרוחנית שינתה הכול לחלוטין, הופיעה שליטה של כוחות שליליים: אחוזים, לחץ, תנאי גזל ועושק, גניבה, במקום השפעה.

לפעול לפי חוקים הכוונה לרצון לקבל, צמצום, מסך ואור חוזר. כמה אפשר לקבל וכמה לא. כמה לתת, להשפיע וכמה לא. כמה קיבלת וכמה היית יכול לקבל אם היית נותן לאחר וכולי. כאן נשקלות הפעולות החיוביות והשליליות שלך. מה גם שהפעולות השליליות אינן גורמות נזק לאף אחד, מפני שזה מה שהעברת לאחֵר, כדי שהוא יעשה פעולה במקומך וירוויח ממנה.

באיזה אופן גם אתה מרוויח מזה? ברוחניות אתה לא צריך לקבל שום דבר מאף אחד, היכולת לתת, להשפיע לאחרים, זה הרווח שלך.

כלכלה שעוברת דרך האגו, מכוונת כדי לקבל ולקחת עוד אחוזים. ואילו ברוחניות זה להיפך, אני נותן כדי שזה יעבור ממני ואז הכול שלי.

שאלה: אם כך, הכלכלה הרוחנית היא הרבה יותר פשוטה?

תשובתי: בוודאי שהיא יותר פשוטה. אין לך חשבון עם אנשים אחרים, העיקר לתת, להשפיע!

שאלה: האם צריך ללמוד אותה?

תשובתי: לא. מגיעים להבנתה בקבוצה בדרך טבעית. אדם, שמשיג רוחניות, מבין, כיצד עליו לשתף פעולה באופן הדדי עם אחרים. אלה הם חוקים של מיתוג.

מתוך שיעור וירטואלי, 9.07.2017

 

השאירו תגובה.

כתובת דוא"ל לא תוצגחובה למלא שדות מסומנים *

*

Pin It on Pinterest