חזרה להשפעה

שאלה: עשרת הימים מראש השנה עד יום כיפור, זו תקופת ה"חזרה בתשובה". מהי הפעולה הזאת?

תשובה: מדובר כאן בחזרה להשפעה, חזרה למצב שהיה לפני "שבירת הכלים". השפעה, זה אומר, שאני מחשב כל פעולה שלי לא בתוך הרצון שלי, אלא ברצון הזולת. על זה כתוב "תעשה רצונך כרצונו". זה נקרא לאהוב ולהשפיע. להשתדל לנטרל את הרצון האישי שלי ולהתכלל ברצונו של הזולת, לקבל את רצונו כאילו שאני זה הוא ולנסות למלא אותו.

אז מה, למעשה, הזולת רוצה? – הוא רוצה להרוויח, להצליח בחיים, אולי להרוג מישהו, לנצל מישהו, וכולי. בוודאי שאני לא עוזר לו בזה. אבל כאשר אני במידה מסוימת נמצא בתכונת ההשפעה, אני "צולל" בתוך הזולת, מרגיש את התכונות שלו ורוצה לתקן אותן. ולכן אני צריך לגרום לו להיות מתוקן כמוני. אני אמור לבקש עבורו.

אני מבקש בשבילו תיקונים, רוצה להשפיע לו בכל. אני מקבל את התכונות שלו, הכוונות שלו, הרצונות, במיוחד הרצונות הרעים ומתקן אותם, משמע, מתפלל עבורו שיהיה מתוקן. הוא לא יכול לפנות עם הבקשה בעצמו, הוא לא מסוגל להבין בעצמו שזה רע, לא יכול "לראות את הנולד", כלומר את העתיד. ואני נהייה עבורו ל"ראש".

מפני שהאותיות של המילה "ישראל" מתחברות לביטוי "לי ראש". אני מבצע את העבודה הרוחנית עבור הזולת, מעלה במקומו את המ"ן, את הבקשה על התיקון. בדומה לבכור, אני מעלה אותו ל"פרצוף" המשותף שלנו "אבא ואימא". ומשם מקבל לעצמי מנה כפולה על מנת לעבור למצב הגדלות שיאפשר לי ליצור את תכונת ההשפעה האמיתית כלפי הזולת. ועל בסיס התכונה הזאת אתחיל להשפיע.

על פעולה הזאת מדובר כאן. כל זה גם כלול בתיקוני ראש השנה. שנה חדשה, הכוונה היא, הראש, הקודקוד, הסיכום של המדרגה הקודמת והעלייה לדרגה הבאה.

מתוך השיעור על נושא "ראש השנה", 04.09.2013

ידיעות קודמות בנושא:
התחלה יפה של שנה חדשה
הימים הנוראים
אל תפחד מגילוי הרע

השאירו תגובה.

כתובת דוא"ל לא תוצגחובה למלא שדות מסומנים *

*

Pin It on Pinterest