אהבת חברים

"ואהבת לרעך כמוך" זה החוק הבסיסי של הטבע האינטגרלי בחברה אנושית. על ידי השמירה על החוק הזה אנחנו שומרים על כל חוקי הטבע, או במילים אחרות, כל חוקי הטבע כלולים בחוק הזה. האם יוצא מכך שאין לנו יותר מה לעשות? – תכלית הטבע היא להביא את חלקיה לאיזון ולהרמוניה מלאה. באמצעות כך האדם משיג את המצב הנוח ביותר. וכל האירועים שאנחנו עשויים לעבור מתממשים רק כדי שבאמצעותם האדם ישיג מצב כזה במודעות.

את מטרת הטבע ואת דרך ההשגה עלינו לחקור, ולפעול בהתאם. בזה תלויה הצלחת החיים שלנו. תמיכה מדעית מתמדת לעיקרון הזה תיתן לנו ביטחון בדרך ותספק לנו אבטחה של חוקי הטבע. התפיסה הזאת של ההצלחה במקרה של קיום חוקי הטבע, והייסורים במקרה של חוסר קיומם, אמורה להיות מורגשת בנו כחרדה ופחד. זה מבטיח לנו דרך טובה.

בשביל זה אנחנו צריכים להכיר בחוקי הטבע כאובייקטיביים ומכוונים אותנו לביצוע מודע. דווקא בקיום של החוקים הללו מאופיינת ההתפתחות של רמת ה"מדבר", להבדיל מרמת ה"חי". הרי את כל דרגות ההתפתחות הקודמות שלנו עברנו בחוסר מודעות על ידי האגו שהתפתח ודחף אותנו. והיום, הטבע מכריח אותנו להתפתח בצורה עצמאית במודעות, מעל האגו, תוך רכישת תכונת ההשפעה והאהבה המנוגדת לו.

איך האדם יכול לקבל את התכונה החדשה הזאת, את הרצון להשפיע, ויחד עם זאת להבין שהרצון לקבל לעצמו מאוד מזיק לו? – הרי זה מנוגד לטבע האדם, הוא לא מסוגל לעשות כלום אם לא מקבל מזה רווח לעצמו.

יש רק ברירה אחת – שכמה אנשים, בעלי שאיפה לצאת משליטת האגו, יתאספו יחד לקבוצה אחת. כל חבר בקבוצה חייב להתכלל בחברה הזאת, לבטל את עצמו כלפי לקבוצה. היות והרצון להשיג את תכונת ההשפעה והאהבה קיים בכל חבר בקבוצה, ורק חסר בהם הכוח לממש אותו, אז על ידי החיבור בקבוצה ודיכוי האגו ביחס לחברים, הם ייצרו מהות חדשה. אם למשל יש בקבוצה 10 חברים, אז למהות הזאת יהיה כוח פי עשרה יותר חזק מאשר לכל אחד בנפרד.

אך זה יקרה בתנאי שהמתאספים בקבוצה יחשבו על איך לבטל את האגו ולא איך למלאו. ומתוך אהבת החברים כל אחד יוכל להרגיש את הרצון לקיים את חוק הטבע, מפני שזה יביא אותו לאיזון ולהרמוניה.

מבוסס על מאמרו של הרב"ש "אהבת חברים" ("שלבי הסולם", שנת 1984, מאמר ו')

ידיעות קודמות בנושא:
מטרת החברה
על אהבת חברים
עבודתו הפנימית של המקובל, 23.05.10

One comment

  1. ליאורה כהן

    צהריים טובים כבוד הרב
    בהקשר כמובן לחוקי הטבע אפשר להרחיב הדיבור עוד על סוף מעשה במחשבה תחילה בהרחבה עם דוגמאות מהחיים. וכאלה דוגמאות שיאפשרו להגיע למפתח של הפתרון כלומר שישאר טעם של לחפש עוד ולהמשיך עם כלים נכונים ואמיתיים מבלי לשבת בנוחות של "יהיה בסדר". . אפשר גם להוסיף לדוגמאות את "ראה את העולם מתחילתו ועד סופו ובכל זאת ברא אותו" .
    בהקשר לסוף מעשה במחשבה תחילה. ודבר לנער בשפתו עם דוגמאות מחיי היום יום וההתמודדויות של האנשים שיוכלו להתחבר למפתח הנכון ברגש ובכוונה, זה כלי לחיבור שתורם לתודעה כי הוא מקושר לחיים שלנו והמפתח הנכון הוא שזה לא המטרה אלא כלי-אמצעי כדי להתקדם לכיוון המפתח ומשם התירגול ימשך ביחד עם האור.

    תודה רבה רבה על סבלנותך יוצאת הדופן

השאירו תגובה.

כתובת דוא"ל לא תוצגחובה למלא שדות מסומנים *

*

Pin It on Pinterest