דף הבית / אהבה כעצמאות

אהבה כעצמאות

שאלה: בארה"ב כל אמריקאי חמישי מסתיר לפחות חשבון בנק אחד או כרטיס אשראי מבן/בת הזוג שלו. האם להיות עצמאי זו מגמה טובה ביחסים?

תשובתי: כן, אבל זה לא צריך להתבסס על עצמאות כלכלית או איזו עצמאות אחרת, אלא על אהבה. כאשר אני מרגיש, שבן/בת הזוג שלי אוהב אותי, אז מרגיש בטוח, מפני שיש לי עוזר, אדם שדואג לי, בזה מתגלה הרגשת העצמאות.

עצמאות יכולה להיות שלילית או חיובית. אני מדבר על עצמאות חיובית. כאשר אני מרגיש, שבן/בת הזוג שלי אוהב אותי, ופרט לכך גם הילדים, ואולי עוד כמה אנשים, אז אני מרגיש בטוח, וביטחון יוצר הרגשה של עצמאות. בו-זמנית אני מרגיש גם תלוי, כי אני צריך לגלות כלפיהם תכונות זהות ולספק להם הרגשה של ביטחון ועצמאות.

שאלה: במה אנחנו צריכים להיות תלויים זה בזה ובמה לא?

תשובתי: ביחסים ההדדיים בינינו אנחנו צריכים להשיג מצב שבו לא נרגיש שום תלות זה בזה, אלא נתחיל לבצע את כל מה שאנחנו צריכים ביחס של זה לזה, באהבה. לא יהיו כפייה, דרבון, התחייבויות, מפני שכאשר אדם אוהב אדם אחר, הוא מוכן לעשות עבורו, כל מה שהאחר רוצה.

שאלה: מה זאת אהבה? זו תגובה כימית בגוף? או שזו מהות, ישות שנוצרת?

תשובתי: לאהוב, זה אומר, להתייחס לאדם אחר טוב יותר מאשר לעצמך.

שאלה: איך אנחנו יכולים ללמוד לאהוב כך?

תשובתי: כדי שזה יהיה אפשרי, חובה למצוא סביבה מתאימה, שיטת תיקון, חינוך עצמי וחינוך. אני מציע להתחיל לעסוק בזה באופן רציני. זה הנושא העיקרי של חכמת הקבלה, יסוד קיומה והתפתחותה, היכולת שלה להפוך את האדם כך שיוכל לאהוב את האחרים.

צריך לגדל באדם את האהבה. אהבה, זה מצב שבו אתה מקבל ומציב את הרצונות של אחרים, למעלה מהרצונות שלך.

מתוך תוכנית הטלוויזיה "חדשות עם מיכאל לייטמן", 13.2.2018

 

השאירו תגובה.

כתובת דוא"ל לא תוצגחובה למלא שדות מסומנים *

*

Pin It on Pinterest