שאלה: בעל הסולם לקח את יסוד התורה "ואהבת לרעך כמוך", וניסה לתאר איך זה יתקיים בדור שבו כבר חלק מהאנשים יהיו בכאלה תכונות ואיך יראה העולם שלנו. הוא כתב, "הבסיס לכל ביאורי, הוא הרצון לקבל המוטבע בכל נברא, והוא שינוי צורה מהבורא". לאחר מכן הוא אומר שכל מטרת הבריאה היא שאנחנו צריכים להגיע להשתוות הצורה עם הבורא, ולכן קיים כל העולם שלנו וכל מה שקורה כאן. מה זה אומר להידבק בבורא בתכונות? איך זה קורה?
תשובתי: בראש ובראשונה זה אומר שאותן תכונות שמנוגדות לתכונת בורא, אבל קיימות בנו, עלינו לבטל בעצמנו. לפעול כך שהן לא יתגלו ושלא נרצה להשתמש בהן, זה העיקר.
שאלה: מה זה אומר להידבק? איך זה יכול לבוא לידי ביטוי ביחסים בינינו אם הבורא נסתר?
תשובתי: במידה שבה אני הופך את התכונות שלי, כך שיהיו דומות לתכונת הבורא, אני מרגיש אותו.
שאלה: אם הבורא נסתר, ואין לי איזשהו קנה מידה כלפיו כך שאוכל לעקוב אחריו ולמדוד את עצמי, אז איך אני עושה זאת?
תשובתי: הבורא זו תכונת ההשפעה והאהבה. אם במקום התכונות האגואיסטיות, שהן הפוכות לבורא, נרכוש את תכונתו ונהיה בהשתוות הצורה עם הבורא, אז בתכונות האלה נרגיש את מה שמרגיש הבורא, ולמעשה נרגיש אותו.
קבלה, מדע ומשמעות החיים – הרב מיכאל לייטמן בלוג אישי
