תפיסה רגשית

שאלה: אמרת שהאנשים שנמשכים ללימוד "תלמוד עשר הספירות", מהווים כ-10% מכלל התלמידים. האם צריך להעלות את חשיבות קריאת המקורות, אם לאדם מלכתחילה קיימת משיכה כזאת? או שבזמננו הדבר העיקרי הוא ההפצה?

תשובתי: כלומר, מתוך אותם התלמידים שכבר באים ללימוד חכמת הקבלה, ישנם 10% שרוצים ללמוד את החכמה הזאת כמדע, לחקור אותה ולהבין אותה בשכל. וכל השאר לא. ודווקא "כל השאר" האלה, הם אלה שמתקדמים קדימה, בהשוואה ל-10% שפשוט לומדים וזהו.

הלימוד צריך להיות רגשי, הוא צריך להיות מושג מתוך החיים. כשאתה נכנס למערכת הזאת, כשאתה מתאים את עצמך אליה, אתה מרגיש הכול, ומתוך ההרגשה שלך אתה מתחיל להבין אותה. מתוך ההימצאות שלך בתוכה, אתה מתחיל לעבוד איתה. מתוך החיבור שלך עם שאר הנשמות, אתה מתחיל להבין: מהו הקשר הזה עם הזולת, למה הוא נחוץ, וכן הלאה. כלומר, זאת בעצם רק תפיסה רגשית, טבעית וישירה. אני מאחל לכולנו להתקרב לזה.

זוהי שנה מיוחדת, זמן מיוחד. נכנסנו לקבלה המעשית האמיתית, ואנחנו עומדים להשיג את כל המערכת הזאת בתוך האנושות. היא מתחילה להתגלות עכשיו, כמו גלגלי שיניים צמודים שמחוברים ביניהם. ואנחנו צריכים להשתתף בזה, לגלות אותה לעצמנו ולעזור לאחרים.

מתוך השיעור הווירטואלי בנושא "יסודות חכמת הקבלה", 02.10.2011

ידיעות קודמות בנושא:
בספרים האלה נמצא אור האמת
רגש מחושב
תלמד להבין בלב

השאירו תגובה.

כתובת דוא"ל לא תוצגחובה למלא שדות מסומנים *

*

Pin It on Pinterest