דף הבית / קבלה ומדע / מציאות מדומה / תפיסה אינדבידואלית

תפיסה אינדבידואלית

שאלה: למה עולים בנו כל מיני רעיונות חדשים, תפיסות חדשות, דווקא דרך העבודה עם הדומם, ועל עצמנו אנחנו בעצם לא מגלים דבר?

תשובתי: כי בינתיים אינך מתקדם יותר מדי, אתה מוגבל, אך אם תתחיל לממש את חכמת הקבלה, תראה שיש בתוכך גם צומח וגם חי וגם מדבר. בינתיים הפיזיקאים לא יכולים לגלות יותר ממה שהם מגלים, כי הם לא מסוגלים לתאר בתוך הרצון שלנו תופעות של דרגת הצומח, החי והמדבר. אנחנו עדיין נמצאים רק בהתקרבות לכניסה לעולם התחתון מכל העולמות העליונים.

שאלה: ומה לגבי אותו ניסוי שלא יודעים להחליט האם זה חלקיק או גל? מה אנחנו יכולים ללמוד מזה?

תשובתי: לא מדובר לא בזה ולא בזה. הכול תלוי באדם, תלוי בצופה. ואיך שנוח לך, כך אתה משתמש בזה.

הערה: אבל אנחנו מנסים לתת פתרון, שהוא במסגרת הכלים של העולם שלנו. יש לנו מתמטיקה, משוואות, פונקציות, ובערכים כאלה וכאלה זה נקרא חלקיק או גל.

תשובתי: הפתרון הזה הוא על הנייר, זה לא אמיתי. כי שוב, אתה יכול בכל דבר להגיע לאיזה שהן נוסחאות. אבל הבעיה היא שזה הכול יחסית כלפי האדם, אז מה יעזרו לך נוסחאות?

הערה: זה יעזור לי לבטא את הקשרים.

תשובתי: לא. מעתה והילך אתה צריך לקבל בחשבון את התוצאות האלה כשאתה "אדם".

שאלה: אז מה? לא נוכל לבטא יותר, לא נצליח גם פיזית אפילו?

תשובתי: לא. בכל המדע, בכל הטכניקה, בכל דבר שאנחנו עוסקים בעולם הזה, נתחיל עכשיו לגלות תקלות. הכול נשבר, הכול לא עובד, הכול לא הולך, למה? כי אנחנו צריכים להתאים את האדם לטבע. ולכן, מה שמגלים הפיזיקאים זה רק תחילת הגילוי, הם מגלים רק תופעה שהכול תלוי בצופה. וזה עד כדי כך תלוי בצופה, שאם לא ניקח את זה בחשבון, אז נצטרך לגלות זאת דרך אסונות וייסורים שיקרו בחיינו.

שאלה: גם בתוך הפיזיקה יש כאלה שנוטים ללכת לכיוון הצופה, ויש כאלה שאומרים: "אני לא יכול להוכיח שזה תלוי בצופה על ידי ניסוי"?

תשובתי: זה תלוי בהתפתחות האדם.

הערה: אבל יש כאן היצמדות לחומר, לראות את התוצאות בחומר.

תשובה: כן, זה נותן לאדם ביטחון, זה נותן לו איזשהו הישג. אין לו ברירה, הוא רוצה כמו תינוק להחזיק במשהו שנותן לו הרגשת ביטחון. אבל באמת? לא, הכול נעלם, החומר נעלם, הוא בורח בין האצבעות ואין שום דבר, ואין העולם ואין כלום. יש רק גלים, איזה גלים? לא יודע. מי תופס מה? כל אחד תופס לפי התכונות שלו הפנימיות.

מתוך התוכנית "עולמות נפגשים – קבלה ומדע" מס' 8, 19.5.2014

השאירו תגובה.

כתובת דוא"ל לא תוצגחובה למלא שדות מסומנים *

*

Pin It on Pinterest