דף הבית / קבלה לעם / יהדות וקבלה / חגים ומועדים / חיים חדשים 566 – שלושת הרגלים

חיים חדשים 566 – שלושת הרגלים

מה באמת אנחנו חוגגים בשלושת הרגלים, איזו דרגת חיבור בינינו מייצגת העלייה לרגל לירושלים וכיצד חשו תושבי ירושלים כשפתחו את ביתם לעולים לרגל? (ד"ר מיכאל לייטמן בשיחה עם אורן לוי ויעל לשד-הראל)

תוכנית הטלוויזיה "חיים חדשים" בנושא "חגים ומועדים: שלושת הרגלים".

לצפייה/האזנה: | MP3 אודיו | MP4 וידאו |

להורדת התוכנית: | MP3 אודיו | MP4 וידאו |

תקציר השיחה:

בעבר הרחוק שלנו כעם ישראל, ביצענו פעולות פנימיות וחיצוניות בהתאמה, כדי להתחבר לזולת ולבורא. יציאת מצרים הייתה יציאה מהיצר הרע, מהאגו, מהרצון לנצל את הזולת לטובתנו. אחרי היציאה הפיזית והפנימית ממצרים ומפרעה, הגענו להר סיני, לקבל את התורה. התורה היא אמצעי לתיקון היצר הרע. בעזרתה מגיעים לארץ ישראל, לרצון לאהוב. בתוך האהבה לזולת מתגלה הכוח העליון, הכוח המחבר, הטוב, שנקרא "בורא".

ארץ ישראל מסמלת את הרצון הכללי שלנו לחיבור, ובה מתגלה רצון פנימי יותר, ירושלים. ירושלים זה רצון לעשות נחת רוח לבורא, כוח ההשפעה, מקור החיים, מקור האהבה. שמע ישראל ה' א-לוהינו ה' אחד: אנו מחוברים כאיש אחד בלב אחד, כמו שהוא אחד. בורא = "בוא וראה": אנחנו מגלים בינינו מערכת של השפעה, ויראים לא לאבד את האהבה. היראה הזאת נקראת "יראה שלמה", ירושלים. בתוכה מתגלה קשר מיוחד, בית המקדש. שלושת הרגלים, שלושת הקווים: קו שמאל – כוח האגו, קו ימין – כוח התורה, קו האמצע – שילובם יחד.

העלייה לרגל לירושלים פירושה התחזקות באהבתי לזולת, וביראה שלא לאבד אותה. ארץ הקודש, קדושת הארץ, כל הביטויים האלו מדברים על קדושת הרצון – הרצון להשפיע ולאהוב. כל פסיעה פיזית בארץ עוררה באדם הרגשה מיוחדת של אהבה, שינוי ביחס לזולת. מפת ארץ ישראל היא כמו מפה חשמלית: השתנית פנימית, זזת מיד למקום אחר. כך הדברים אמורים היו להתנהל, אבל זה דרש מהאדם לבצע תיקונים ברצונות שלו.

תוכניות קודמות:
חיים חדשים 565 – ירושלים בירת האהבה
חיים חדשים 564 – ירושלים מקודשת לשלוש דתות
חיים חדשים 559 – ל"ג בעומר

השאירו תגובה.

כתובת דוא"ל לא תוצגחובה למלא שדות מסומנים *

*

Pin It on Pinterest