על הרב"ש

מיכאל לייטמן (דברים מתוך שיחה על קברו של הרב"ש, 23.09.2009)

בהיותי לידו של רב"ש, תמיד התפלאתי מטקס האזכרה הקצר ומה"פורמאליות" שלו.

האדם חייב להגיע לבית קברות ולבצע את הטקס, להגיד מספר מילים מעל הקבר וללכת. וכך פעם בשנה לא יותר.

הטקס הגשמי של הצער והיגון, במשמעותו הרוחנית הוא שמח! כלומר, אנחנו עורכים טקס, שהאדם צריך… להיות בו בשמחה. בשמחה כי נפטר "מהגוף", הרצון האגואיסטי שבו מת, והרצון להשפיע ולאהוב, הנקרא "נשמה", עלה למדרגה חדשה, מהמדרגה ה"גשמית", קבלה, – ל" שמיים", השפעה!

החזרה פעם בשנה לרצון הקבור שלו, מסמל, שאני בודק, האם אני יכול לקחת עוד משהו ממנו לתיקון ולעליה. כי העלייה מתרחשת רק על ידי תיקונו והפיכתו של האגואיזם להשפעה.

ואחר כך תתרחש "תחיית המתים", כלומר אנחנו נתקן את כל הרצונות שלנו, לא יישאר שום דבר ב"קבר". המתים (הרצונות) יקומו לתחייה וכבר לא יעשו טקסי זיכרון.

האדם הזה, הרב"ש, פעל כפי שלא פעל שום מקובל לפניו. הוא קיבל לקבוצתו תלמידים חילוניים, ולימד אותם את חכמת הקבלה בתוך האוכלוסייה האורתודוקסית של בני ברק.

באותם הזמנים זו היתה מהפכה של ממש. הוא הלך נגד משפחתו, נגד קרוביו, נגד כל דעת הקהל האורתודוקסית.

אבל הוא הלך למהלך הזה, וביצע פריצת דרך. הוא החל לכתוב מאמרים ולהעביר שיעורים למתחילים, לחילוניים. הוא עשה כל מה שביכולתו להפצת לימוד החוכמה.

העיקר – הם מאמריו ורוחו. כל מה שיש לנו היום, כל היסוד והבסיס שלנו, נבנה על ידו. אני מרגיש כל הזמן, כממשיך את פועלו, ולכן אני מרגיש שקיימים בתוכי כוחות לעשות זאת.

צורת הלימוד שלנו, ההסברים, הניסוחים – הכול לקוח ממנו. כך, אני מקווה, שגם אני לוקח ממנו את כל מה שיש ברשותי וממשיך את רוחו – אליכם.

האדם הזה למעשה – הוא הגשר, טבעת הקשר בין כל המקובלים הגדולים, מאברהם עד בעל הסולם ועד אלינו. על ידי רוחו הוא העביר אלינו את חכמת הקבלה, אנחנו חיים בתוך הכלי שלו, הוא תומך בנו!

עלינו להודות לבורא על כך, שנתן לנו נשמה כזאת, שגם היום כוללת אותנו בתוכה וממשיכה לפתח אותנו.

כל הרוחני שבנו – זה ההישג שלו, הכוח שלו, הפועל עלינו. ולכן אנחנו נקראים "בני ברוך"- בניו של ברוך אשלג.

נקווה, שנהיה באמת בניו של ברוך אשלג, הרב"ש.

רשומות קודמות בנושא:
לזכרו של הרב"ש
קשר דרך העולמות
תמיד איתי

השאירו תגובה.

כתובת דוא"ל לא תוצגחובה למלא שדות מסומנים *

*

Pin It on Pinterest