דף הבית / קבלה ומדע / נוסחאות בקבלה

נוסחאות בקבלה

שאלה: בפיזיקה או במדעים אחרים, מבטאים אינטראקציה במשוואה, בנוסחה, איך מבטאים זאת בחכמת הקבלה?

תשובה: כאן זה מדע מאוד עמוק ורחב. חכמת הקבלה בנויה בצורה מאוד פשוטה. יש לי כאן "ידיד". זאת אומרת, התכונות שלך הפנימיות, אני משנה אותן במידה שהרצונות שלי יכולים להשתנות מרצון לקבל לרצון להשפיע. בהתאם לזה, חכמת הקבלה מספרת לי למה אני צריך לצפות. תבדוק את עצמך, תראה עולם כך וכך. תשנה שוב, תראה עוד קצת ותראה כך וכך, תשנה עוד, תראה אחרת. חכמת הקבלה מספרת לי על כל ההתפתחות שלי, איזה עולם אני רואה בהתאם לשינוי התכונות הפנימיות. ואז יש לפניי 125 עולמות.

שאלה: האם לחכמת הקבלה יש נוסחאות, ביטויים "מתמטיים"?

תשובה: בדרך כלל לא. מפני שהמקובלים היו מבטאים זאת במשפטים. למה במשפטים ולא בנוסחאות? מפני שלפי המשפטים האלה אתה צריך להתחיל לשנות את עצמך. אבל באמת, כשאתה מתחיל לשנות את עצמך, יש לך בפנים כל כך הרבה פרמטרים לשינוי, נתונים, מרכיבים, שאני לא מתאר לעצמי שיש במתמטיקה שלנו יכולת לבטא אפילו חלק קטן מאוד מהשינויים הללו. כי המתמטיקה שלנו בנויה משכל ורגש שמוגבלים בצורת הדומם בלבד, וכאן יש לך בבת-אחת שינויים ב-613 רמות שבתוך האדם.

יש לך למשל, 613 נוסחאות, ובכל נוסחה קיימים בתוכה 613 מרכיבים שכל הזמן משתנים. והשינויים שבהם, בכל אחד, הם גם בגודל הרצון שאתה פועל לקבל, ועליו איך אתה מפעיל רצון להשפיע, וגם איך העובי של הרצון לקבל משנה לך את האיחוד של המציאות. אתה מגיע למצב, שאין הבדל בין הרצון לקבל שעל ידו אתה מרגיש טעם ואוכל, ובין הרצון לקבל שאתה פתאום רואה. אלא ההבדל הוא בגודל של הרצון לקבל. ואז איך לפי הגודל משתנה הייחוד שלו, שהוא הופך מרצון כזה לרצון כזה.

זה דומה למצב שאנו לוקחים חלקיקי אטום ומתחילים מהם להרכיב אטומים שונים. פעם זה ברזל, פעם זה פלטינום, פעם זה אאורום, פעם זה אלומיניום, וכן הלאה. זאת אומרת, שהמרכיבים הם אותם מרכיבים, אבל בהתאם לאופן שאתה מרכיב, כל הנתונים האלה משתנים כל אחד לציר שלו. ולכן, מצד אחד, חכמת הקבלה היא די קשה ולא מובנת למי שלא נמצא בה בצורה רגשית, כי הוא צריך לקרוא הכול, וזה הופך להיות בשבילו מדריך לפעולות עצמאיות שהוא עושה. ומצד שני, למי שלא נמצא בזה, לא מובן מה קורה שם.

הערה: חכמת הקבלה מצהירה על עצמה שהיא מדע, אני ציפיתי שיהיו בה נוסחאות עם מספרים.

תשובה: יש נוסחאות, אבל הן נוסחאות שנקראות "גימטריות", והמשפטים הם בעצמם הנוסחאות. אבל את הנוסחאות האלה אי אפשר לרשום כמו במדע, כי המדע לא לוקח בחשבון, לא מקבל בחשבון את השינויים שבאדם. ואם אתה מתחיל לבנות נוסחה בהתאם לאדם, אתה כבר קופץ למעלה מהיכולת להביע את זה בצורה רגילה.

מתוך התוכנית "עולמות נפגשים – קבלה ומדע" מס' 9, 19.5.2014

השאירו תגובה.

כתובת דוא"ל לא תוצגחובה למלא שדות מסומנים *

*

Pin It on Pinterest