מצוות האהבה

laitman_2011-12-06_8025_w.jpg

מתוך הכנס בנובוסיבירסק, שיעור מס' 4

שאלה: מה זה אומר לשמח את הבורא?

תשובתי: לשמח, לעשות נחת רוח לבורא, לאהוב את הבורא, כל אלה הן מילים מאוד יפות. אבל איך אפשר לאהוב איזה כוח, אפילו אם הוא נצחי ומנהל הכול? כל המילים הללו נאמרות לאדם, כדי שהוא יוכל בצורה כזאת לכוון את עצמו.

אנחנו מגיעים לאהבת הבורא רק דרך אהבת הזולת.

במאמר "מצוה אחת" יש ציווי – להשיג אהבה לבורא. אבל איך אפשר לצוות, לחייב לאהוב? זה אפשרי, כאשר אנחנו עובדים על אהבה לזולת, יוצרים מסה משותפת כללית של ההשתוקקויות שלנו זה כלפי זה, בונים קשר משותף מעל לאגו שלנו ומכסים אותו באהבה הדדית. כמו שנאמר: "על כל פשעים תכסה אהבה".

כאשר אנחנו בונים תכונה של קשר משותף הדדי ומשתוקקים כלפי כולם, בכך שמפתחים בתוכנו אהבה, אז באגו הפנימי שלנו נוצר מבנה חדש לגמרי: דבקות הדדית, התכללות הדדית.

אהבה, זה אומר, שאני לוקח את הרצונות שלך ודואג להם, כל הזמן חושב רק על איך למלא אותם, ואתה עושה את אותו הדבר עם הרצונות שלי וכולי. אהבה, זה למלא את הרצונות של האחר במקום את הרצונות שלך ואתה משתמש בהם רק למטרה הזאת.

אם אני יוצר בתוכי כאלה תנאים, אז בזה אני מגדל בתוכי כלי שעובד על השפעה. ובכלי הכללי המשותף הזה, שאותו אנחנו יוצרים כולנו יחד, נכנס המרכיב הכולל המשותף שלנו, שנקרא "אהבת הבורא".

אנחנו מתחילים להרגיש לא רק את הכלי הכללי המשותף, היחס לאחרים, האהבה אליהם, ההשפעה להם, אלא אנחנו מתחילים להרגיש, מה ממלא אותי יחד עם זה. ההרגשה הזאת נקראת "בורא" (מהמילים בוא וראה). כאשר אנחנו יוצרים כלי רוחני כללי משותף, אז בו כבר מתגלה הבורא.

לכן המצוה העיקרית היא מאוד פשוטה: "ואהבת לרעך". דרך אהבת הזולת, בכלי שיצרת, אתה תרגיש אהבה לבורא ובהתאם לכך, את אהבתו אליך.

שאלה: מהי המטרה הסופית של העבודה הזאת?

תשובתי: המטרה היא שבכך משיגים השתוות ודבקות מלאה איתו באגו המתוקן שלנו. בזה אתה עולה לדרגת הבורא.

זוהי המטרה הסופית של הבריאה.

מופיעה אצלך הרגשה שאתה נמצא בדבקות מלאה איתו, אבל, יחד עם זה, אתה לא נעלם, מפני שכל הכלי שלך נשאר איתך.

כלומר, הרגשת ההופכיות לא מתבטלת, מפני שהדבקות עם הבורא מתרחשת מעליה, מפני שאחרת הייתה מתרחשת השמדה הדדית.

לכן חייבים להסתכל על האגו שלנו כעל חומר שבעזרתו אנחנו הולכים קדימה. צריך לכבד אותו, כי זו ההשתקפות ההפוכה של הבורא. כלומר כל העולם שלנו מהווה השתקפות הפוכה שלו בדרגה שלנו.

מתוך שיעור מס' 4 בכנס בנובוסיבירסק, 07.12.2012

ידיעות קודמות בנושא:
יחס חם כלפי החבר מביא אל הבורא
האהבה שפותחת את הלב
מה אפשר לתת לבורא?

השאירו תגובה.

כתובת דוא"ל לא תוצגחובה למלא שדות מסומנים *

*

Pin It on Pinterest