דף הבית / המשבר ופתרונו / מי שלא עובד הוא שאוכל

מי שלא עובד הוא שאוכל

מחקר: המהפכה הטכנולוגית והפופולריות של מכשירים אלקטרוניים הובילו לירידה חדה בפריון העבודה. אנשים החלו לעבוד הרבה יותר לאט, תחושת האחריות והמשמעת פחתה, בתפקידים מקצועיים עוסקים פחות מ – 5 שעות במשך יום עבודה של 8 שעות.

הסמארטפונים הורסים מגוון רחב של עסקים, העובדים לוקחים ליד את הסמארטפון כל 15 דקות. הגורמים שהשפיעו על ההאטה בפריון העבודה: ההגנה על עובדים מפני מעבידים, הזכות לתבוע את ההנהלה על כל שטות, האפשרות לא לעבוד ולחיות על חשבון המדינה.

היום בני אדם מספיקים לעשות 1/3 מהעבודה שהדור הקודם עשה. גם אם האדם עשה מעט מאוד, זה נעשה באיכות נמוכה. ככל שהאדם עושה פחות, כך הבוז שלו כלפי ההנהלה גדול יותר. רוב בעלי העסקים הקטנים מציינים שהקריטריונים העיקריים לבחירת עובדים הוא יושר, אחריות, ומשמעת. עוד לפני רבע מאה בזמן בחירת עובדים בדקו את השכלתם ואת ניסיון העבודה שלהם.

תגובתי: הסיבה לעצלות היא האגו המתפתח. המוטיבציה לעבודה תיווצר מחדש רק בקולקטיב שיהיה חדור במטרה נעלה, כפי שכותב בעל הסולם בספר "הדור האחרון".

השאירו תגובה.

כתובת דוא"ל לא תוצגחובה למלא שדות מסומנים *

*

Pin It on Pinterest