דף הבית / קבלה לעם / התפתחות רוחנית / להרגיש את הטעמים של התורה

להרגיש את הטעמים של התורה

הערה: פעם אתה השווית את הספר על תכונות האור לספר של "מתכונים לאוכל טעים ובריא".

תשובתי: כן, אכן כך, מפני שמדובר בו על טעמי תורה. אבל כדי שיהיה טעם, צריך להרגיש את זה.

כאשר אני מסתכל על מה שעושה הטבח, נוזל לי ריר! ואילו בתורה, לדוגמה, אני קורא ששוחטים כבש, מתחילים לפשוט את עורו, לחתוך וכולי. נו אז מה?! כלומר, אין לי הרגשה שתואמת לתיאורים של הפעולות הרוחניות הללו.

כי בזמן הקריאה אני צריך לטעום ולחוש את הרצונות והתכונות התואמים: כיצד הם פועלים בתוכי, מה אני דוחה, למה אני מתקרב. אני צריך להרגיש אותם, מפני שאלה הם אותם רצונות וכוונות שאיתם אני חי ועבורי ברגע הנתון הם הכי חשובים! זוהי התקרבות למקור האמיתי העליון שבו תלוי הכול! או התרחקות ממנו.

כלומר, כאן אני עובד עם התכונות הבולטות ביותר. אבל הן מתוארות בתורה במילים והגדרות מתות הרחוקות מאותו לקסיקון שמתאר רגשות. אין מה לעשות, מפני ששפת התורה פועלת בצורה מדויקת לפי הקשר בין ה"שורשים" וה"ענפים" שלהם.

מה הטעם, אם אני אקח למשל ארזי לבנון, ליבנה או תכלת וארגמן?! אלה הם דברים תפלים! לא מובן על מה מדובר…

לכן, רק כאשר האדם יגלה בתוכו את ההרגשות הללו, ובזמן קריאת התורה הם יסערו בתוכו, אז הנסתר יהפוך לגלוי.

מתוך התוכנית "סודות הספר הנצחי", 25.02.2014

ידיעות קודמות בנושא:
פעולות רוחניות במשלי התורה
השׂפה המיוחדת של התורה
קריאה = גילוי

השאירו תגובה.

כתובת דוא"ל לא תוצגחובה למלא שדות מסומנים *

*

Pin It on Pinterest