דף הבית / כללי / להיות מתחזים

להיות מתחזים

הערה: 58% מעובדי ההייטק סובלים מתסמונת המתחזים. החוקרים אומרים, שהם ראיינו אנשים בהרבה מאוד חברות IT, ו – 58% מתוך כמות של כמעט עשרת אלפים בני אדם ענו שהם לוקים בתסמונת הזו. הם מרגישים כנוכלים, אפילו לאחר 14 שנות עבודה באותו מקום עבודה. הם מרגישים שהעבודה הניתנת להם היא ברמה "גבוהה" מדי עבורם, ונותנים להם קידום שאינו מגיע להם.

תשובתי: באופן כללי זה טוב. זה צריך ללחוץ על האדם, לדחוף אותו להשתכללות. אחרת מה מוביל את האדם קדימה, אם לא ההרגשה, שיש לו לאן להתפתח והוא אינו ראוי למשרה שלו? הם מרגישים, שלפניהם יש עדיין עבודה גדולה, ובשבילה הם עוד צריכים ללמוד, לרכוש מקצועות וידע נוספים. מה רע בזה?

מצד שני, צריך לחשוב, שבו-זמנית יהיה להם ביטחון כך שהם יוכלו להתגבר על חוסר הביטחון שלהם. אבל לא בכזאת צורה שיוכלו למלא אותו בשאננות עצמית מופרזת, אלא כדי באמת כל הזמן להתפתח, זה ראוי לשבח.

בחכמת הקבלה זה מצב קבוע. אני לא מתאר לעצמי שהייתי מסופק באופן מלא! זו הרגשה בהמית.

שאלה: מהי "תסמונת המתחזה" בחכמת הקבלה?

תשובתי: למעשה אני מרגיש שבעולם הזה אנחנו בעצם מתחזים. קיבלנו את הרצונות שלנו, את ההשתוקקות הגדולה שלנו למצב המושלם כמתנה שעבורה עלינו לעבוד. זו מקדמה! ועלינו לעבוד עבורה. כך אני מרגיש כל הזמן וכך גם התלמידים והמורים שלי.

שאלה: מה הכוונה לעבוד עבורה?

תשובתי: לעבוד עבורה, הכוונה שעליי להגיע למצב שבו אני באמת יהיה תואם לה. זה גמר התיקון שלי.

שאלה: איך להשתמש בזה בצורה נכונה, כדי לא ליפול למצב של אכילה עצמית?

תשובתי: חייבים להתקדם בשלושה קווים: ימין, שמאל ואמצעי. כלומר, מצד אחד,  לא צריך שתהיה התרברבות, מצד שני, צריכה להיות בדיקה מלאה והכרה באי עמידה בהתחייבות.

בנוסף לשני הקווים האלה צריך להיות קו שלישי, שבו אנחנו נעים קדימה בהכרה של שני הקווים. ואנחנו תמיד רואים את המטרה לפנינו, שבה ייפגשו שתי הגישות, כאשר מצד אחד אני מרגיש מושלם, ומצד שני לא מושלם, והחיבור ביניהם לפניי מושך אותי קדימה.

חכמת הקבלה מסבירה כיצד זה נעשה. זוהי מערכת שלמה, אבל בלעדיה אי אפשר להתקדם בצורה נכונה. יכול להיות, שבגלל זה אנשים מתקשים בחיפוש אחר פתרונות חדשים. ואילו חכמת הקבלה מספרת כיצד לעשות זאת. בדרך יש פעולה מעניינת מאוד להרחבת התודעה. כאשר אתה הולך בקו אמצעי, התודעה מתרחבת. אז אתה באמת מתקדם ואפילו מקדים את ביצוע המשימות שניצבות לפניך.

אתה צופה אותן ואת פתרונן מראש. אתה מושך אותן אחריך, ולא שהן מוצעות לך ואתה לא מודע אליהן, לא תואם להן. להיפך, יוצא שהעבודה "רודפת" אחריך, ואילו אתה מתקדם.

צריך ללמוד זאת, מי שירצה, מוזמן אלינו.

מתוך תוכנית הטלוויזיה "חדשות עם מיכאל לייטמן", 12.9.2018

 

השאירו תגובה.

כתובת דוא"ל לא תוצגחובה למלא שדות מסומנים *

*

Pin It on Pinterest