חיים בהולוגרמה

הערה: מתוך דו"ח חדש של מדענים מבריטניה, קנדה ואיטליה, נובעת המסקנה, שכל מה שאנחנו רואים, בכל מה שאנו נוגעים, שומעים ומרגישים כמו ריח, זו פשוט הולוגרמה מורכבת ונרחבת. זה כמעט ודאי שהיקום הוא הולוגרמה מורכבת ענקית. המדענים מקווים, שהמחקרים שלהם יפתחו דלת להעמקת הבנה של היקום הקדום ויסבירו, כיצד הופיעו המרחב והזמן.

התייחסותי: חכמת הקבלה מדברת על כך הרבה מאוד, רק שהיא מציעה לעסוק בחקר האדם ולא בחקר הטבע. אם נרחיב את האפשרויות של ההשגה שלנו, של התכונות הפנימיות שלנו, אז נראה שתמונת העולם הניצבת לפנינו, תלויה לגמרי בתכונות הפנימיות שלנו. באותו אופן שבו אנחנו מעצבים אותה בתוכנו, אנחנו גם רואים את העולם. אם נרחיב את התמונה הודות לשינוי התכונות שלנו, אנחנו גם נראה את העולם אחרת, בממדים אחרים.

הערה: כלומר, לשם כך על בני האדם להשתנות, ואילו המדענים סבורים שלשם כך צריך לחקור את הטבע.

תשובתי: חקר הטבע, זו גישה מוגבלת מאוד לנושא, היא לא תניב דבר. אין לנו שום תועלת מכך, פרט לסיפוק הסקרנות שלנו. על האדם להתפתח ולהשתנות בפנימיותו. הוא יכול וצריך להרחיב את חושי ההשגה הפנימיים שלו, את ההרגשות, את הרצונות, את המחשבות, עד כדי כך, שיראה עולמות שקיימים מחוצה לו, אבל הוא יגלה אותם, כאשר הוא יגלה את עצמו.

למשל, ילד קטן שונה מאדם בוגר בכך שהוא תופס חלק קטן, צר, של העולם למרות שהוא בעיקרון רואה בדיוק את מה שרואה גם האדם הבוגר. השאלה מה זה אומר "רואה"? כאן טמון כל ההבדל. אנחנו לא רואים את הקשרים הפנימיים של הטבע, אנחנו לא רואים את העולם האמיתי, אלא רק את הדרגה הנמוכה ביותר שלנו. רק כאשר האדם ייפַתֵח בתוכו את הדרגות הבאות של קליטה, ידע, הרגשות והתרשמויות, תתגלה לו הדרגה הבאה של הבריאה שקיימת סביבנו.

כעת אנחנו נמצאים בתקופה ובמצב שבו אנו יכולים כבר להבין, שהתנועה שלנו בכיוון שמציעים המדענים, שגויה. עלינו בהכרח לפנות פנימה לתוך עצמנו, להרחיב את החושים שלנו. אולם, מפני שזה קשור לעבודה על האגו בניגוד לטבע שלו, האדם אינו רוצה בכך. הוא "מוכר" את יכולות ההשגה שלו בתמורה לאגואיזם רדוד.

מתוך תכנית הטלוויזיה "חדשות עם מיכאל לייטמן", 1.2.2017

 

השאירו תגובה.

כתובת דוא"ל לא תוצגחובה למלא שדות מסומנים *

*

Pin It on Pinterest