הכוס המלאה

Laitman_2011-12-06_2302_w.jpg

הכנס באמריקה, שיעור מס' 3

אנחנו יכולים להסביר את המושגים של חכמת הקבלה, "המכניקה הקבלית" על ידי "שפת הרצונות" המובנת לכולם.

בואו נתאר לעצמנו כלי של הרצון לקבל בצורת כוס. הרצון הכללי הזה מורכב מדברים שונים, מרצונות המכוונים כלפי אוכל, מין, משפחה, כסף, כבוד ומושכלות.

כשאנחנו חוקרים אותם, אנחנו רואים שכל אחד מהם לחוד וכולם ביחד מתחלקים לחמישה חלקים, חמש "שכבות", מאפס ועד ד'.

ובכן, בסך הכול אני יכול לקבל את מה שיכול "להיכנס" לתוך הרצון שלי. אם זה רצון קטן, אני אקבל מעט וככל שהרצון יותר גדול, אני מסוגל להכיל יותר בתוכי. עד שאני מגיע לרצון המקסימלי, ואז אני מוכן לבלוע את כל העולם. כך האגו שלי עובד.

אז כיצד אני יכול לשנות את עצמי? כיצד אני מפסיק לקבל באופן קבוע? כי זה מגביל אותי. כמה אני יכול לקבל ומי ייתן לי? כתוצאה מזה שאנחנו פועלים לפי התוכנית האגואיסטית הגענו למשבר הכללי. אז האם יתכן שיש שיטה אחרת?

אני עושה "צמצום", בונה "מחיצה" מעל הרצון שלי ואשתמש בו לא כדי למלא את עצמי, אלא כדי למלא את רצונות הזולת. אני רוצה להיות בהשפעה כלפיו, שנקראת "אור חוזר".

heb_2013-11-16_rav_lesson_congress_n3_03

אבל במה אני יכול למלא את הזולת? כדי להבין זאת, עליי להרגיש אותו. ולכן, כאן למעלה אני בונה את הרצון החדש, הרצון של הזולת. ואז אני ממלא אותו, כלומר, את הרצונות של הזולת ולא שלי. ואם כולנו ביחד ממלאים זה את זה, מתקשרים בינינו, אז האור העליון תמיד שורה בינינו.

2013-11-16_rav_lesson_congress_n3_04

כי אם האור ממלא את הרצון הרגיל שלי, אז אני כבר לא יכול להרגיש יותר כלום. רק לפני רגע הייתי מאוד צמא, אבל שתיתי מים והרצון נעלם. אז כיצד אני יכול כל הזמן לקבל תענוג? לשם כך אני צריך "לנקב" את תחתית ה"כוס" שלי, שדרך הנקב היא תתחבר עם "כוס" של מישהו אחר. אז דרכי כל התענוג יזרום אליו ושנינו נתמלא. אבל עכשיו יהיה לי אור לעצמי וגם בשבילו (1+2) ואני אוכל לקבל תענוג כפול.

כך אני אחבר לעצמי "כוסות" חדשות עוד ועוד ואקבל תענוג עבור כל העולם. מעליי נמצא הבורא ויחד עמי כל העולם, כל האנשים. ואז אני אקבל את כל התענוג שבעולם.

heb_2013-11-16_rav_lesson_congress_n3_05

לכאורה, דבר כה פשוט, אבל האנשים אינם מכירים את זה. הם יכולים לשאוב משהו מהחיים ולראות שזה נכון. אבל, בעצם, כאן מדובר על מרכיבים שכבר אינם שייכים לרצון לקבל ולפסיכולוגיה הרגילה שלו, אלא לרצון להשפיע. אם אנחנו מנסים למלא את הרצונות של העולם הזה (↓), אז זאת פסיכולוגיה. ואם אנחנו מחפשים כיצד למלא את כל העולם, את האנשים ולא את עצמנו (↑), אז זה חינוך אינטגרלי (IE).

בסופו של דבר, אנחנו פועלים בהתאם לחשבונות פסיכולוגים פשוטים, אבל עם הבדל אחד, אנחנו מפסיקים למשוך לעצמנו. למעשה, כבר היום אנחנו לא יכולים להשתמש בזה, מפני שנמצאים במשבר גלובלי ואין לנו ברירה…

heb_2013-11-16_rav_lesson_congress_n3_06

מתוך הכנס באמריקה, שיעור מס' 3, 17.11.2013

ידיעות קודמות בנושא:
לחיות בכוונות ולא ברצונות
התערבות של "אור ישר" ו"אור חוזר"
להשפיע על מנת להשפיע – הניקוי הראשוני

השאירו תגובה.

כתובת דוא"ל לא תוצגחובה למלא שדות מסומנים *

*

Pin It on Pinterest