דף הבית / קבלה ומדע / הכול יחסי

הכול יחסי

שאלה: בפיזיקה, ובכלל בכל המדעים, ישנו איסור להכניס אל תוך המחקר את רגשותיו ומחשבותיו של החוקר. כי הפיזיקה בעיקרה חוקרת רק את הדומם. מה ההבדל בהיבט הזה בין הפיזיקה לחכמת הקבלה?

תשובתי: הפיזיקה ניגשת למחקריה מתוך תפיסתו של המדען החוקר את הדומם, כפי שאמר איינשטיין, הכול תלוי בצופה, וללא הצופה איננו יכולים לדבר על כלום. כשאנחנו מגיעים באמת לעמקות החומר ומתחילים לחקור את הפנימיות שלו, כיצד באמת מתרחשות כל הפעולות, אז אנחנו מתחילים לראות שהכול מתגלה כלפי האדם הצופה ומכאן שהכול יחסי לגבי הזמן, התנועה והמקום, ואף יתכן שאינם קיימים כלל. מכאן שהכול תלוי באדם החוקר – המדען, כי כל מה שהמדען מרגיש ותופס במחקריו, הכול עובר דרכו, דרך מגבלות החושים שלו.

הערה: הכול למעשה תלוי בעוצמת ההשפעה החיצונית שאליה אנחנו חשופים. ועל פי מידת ההשפעה, אנחנו רואים יותר או פחות חומר, אנרגיה, כוח.

תשובתי: המקובלים מחלקים את כל הדברים שקיימים לשני חלקים: אור וכלי, כוח המשפיע וכוח המקבל. אנחנו הכוח המקבל, כיוון שאיננו יכולים לצאת מעצמנו ולהתלבש במשהו מחוץ לנו, ולכן מדברים רק על תפיסת האדם הסובייקטיבית. וזו המגבלה, שכל המציאות היא כלפינו, שאנחנו מדברים מתוך האדם המרגיש בלבד. כפי שהנוסחאות והחוקים הידועים לנו בפיזיקה רלוונטיים על פני כדור הארץ בלבד, ואם נעבור למקום אחר ביקום ונעשה את אותם הניסיונות, נקבל תופעה אחרת והתוצאה תהיה שונה.

שאלה: למעשה, האדם עולה ממקומו הפיזי והופך להיות בעצמו כוח?

תשובתי: כן. הוא עושה זאת כשהוא מזמין את הכוח החיצוני, הכוח העליון. חכמת הקבלה נותנת לאדם יכולת למשוך כוח מלמעלה, והאדם קולט את הכוח הזה. מלבד הרצון לקבל שיש באדם, האדם מתחיל גם להיות נכלל מהרצון להשפיע, ואז נעשה בעל שני כוחות, כך הוא יכול לנהל את הכול. הוא יכול לעבור מהיקום הזה ליקום הבא, יכול להיות למעלה מזמן, תנועה, מקום ומהירות. 

הפיזיקה כפי שאנחנו מכירים, קיימת בתוך הרצון לקבל שלנו בלבד. אם אתה מתחיל לעבוד עם הכוח השני, הרצון להשפיע, אז השמיים הם לא גבול, אתה מעל מהירות האור. חכמת הקבלה מאפשרת לאדם להגיע לכוח ההשפעה שהוא הכוח העליון, הטבע העליון, וכך אדם הופך להיות תושב של מימד אחר. האדם הופך להיות הכוח המזדהה עם הכוח הפועל ולא עם הכוח הנפעל, ועל ידי זה הוא הופך להיות כבורא, ולכן יכול להחליט ולברוא לעצמו כל מצב שהוא רוצה.

מתוך תוכנית הטלוויזיה "חכמת הקבלה ומדע", 2.5.2014

השאירו תגובה.

כתובת דוא"ל לא תוצגחובה למלא שדות מסומנים *

*

Pin It on Pinterest