דף הבית / חינוך, ילדים / בנוקאאוט אגואיסטי

בנוקאאוט אגואיסטי

Laitman_2012-05-10_4959.jpg

שאלה: כשבצוות עבודה מסוים האנשים מתאחדים למען העסק המשותף ומישהו מסרב לשחק במשחק המשותף, חייבים להוציא אותו או להכריחו לעבוד בצוות המשותף.

אנחנו יוצרים קבוצה של לימוד אינטגרלי, שם אנשים עוסקים בדבר חשוב מאוד – הם לומדים את האינטגרליות ומממשים אותה. אך בקבוצות כאלו אפשרית הופעתו של אדם שלא רק שאינו משחק במשחק הזה, אלא מסיבות כלשהן מפריע או אפילו הורס את התהליך.

תשובתי: אנחנו בוחרים את הקבוצות לפי סוגי האנשים. ישנם אנשים "כבדים" בהפנמת השיטה האינטגרלית, באיחוד, בהבנה שהצוות מהווה את אותו השדה העתידי שבו אנחנו נגלה את הדרגה הבאה של קיומנו – למעלה מהגוף הגשמי: רצון משותף, מחשבות משותפות.

אנחנו צריכים לאסוף אנשים כאלה לקבוצות נפרדות, שם במהלך חודשים רבים ואפילו יכול להיות שנים אנחנו "מכניסים" בהם ידיעות שונות ומגוונות. אנחנו בזהירות רבה משתמשים כלפיהם בהליכים החינוכיים כשאנחנו מראים את ההכרחיות להתחבר על בסיס דוגמאות של בעלי חיים, בני אדם, מבנים חברתיים, חברה וכו', עד שהם יתחילו לשמוע שזה מתייחס אליהם.

צריך לתת לאנשים כזה זמן ובשום פנים ואופן לא ללחוץ ולא להוציא אותם מהמשחק, כיוון שלכך צריכה להתפתח כל האנושות. אם יש להם לפחות איזה שהוא רצון לאיזה דבר (בדרך כלל, אלה אנשים בעלי משיכה להבנה, להבאת הידיעות לשיטתיות וכו') – צריך לתת להם "להתבשל" בזה עד שבהדרגה תשפיע עליהם החברה הסובבת, החומר והזמן. אין מה לעשות. הפרקטיקה מראה שלפעמים ניתן לקבל את התוצאה רק לאחר מספר שנים.

האנשים האלה לומדים, יכולים לכתוב, לדבר בנושא האינטגרליות, לנאום, לארגן קבוצות, אך הטבע שלהם נמצא בנוקאאוט אגואיסטי עמוק כל כך, שהם אינם מבינים שהם בעצמם לא בזה.

הערה: כיצד להציע לאדם כזה לעבור, נניח, לקבוצה אחרת? מי יעשה את זה וכיצד?

תשובתי: אנחנו מלכתחילה ממיינים את האנשים לפי מה שאנחנו חושבים לנכון. אני חושב שגם אתה מרכיב את הקבוצות הפסיכולוגיות שלך לפי קריטריונים מסוימים. בצורה אחרת אי אפשר, אחרת הם יפריעו זה לזה. הרי אנחנו רוצים שכולם יצליחו. הקבוצה תמיד ממוינת לפי דמיון כלשהו בין האנשים. כך שכאן אנחנו משתמשים באותו הקריטריון של דמיון.

מתוך השיחה מס' 11 על החינוך האינטגרלי, 16.12.2011

ידיעות קודמות בנושא:
לא מהעולם הזה
תפקידם המיוחד של האגואיסטים הקנאים
חינוך מחדש של המנהיג

השאירו תגובה.

כתובת דוא"ל לא תוצגחובה למלא שדות מסומנים *

*

Pin It on Pinterest