תפיסת מידע

שאלה: תהליך תפיסת מידע חדש עובר את השלבים הבאים: שלב ראשון, בחירתי, כאילו תפיסת מידע, אחר כך גילוי על בסיס איזה שהן אסוציאציות, אחר כך פירוש, הערכת חשיבות המידע, הבנתו. ולבסוף, שמירת המידע. האם אתה מסכים עם זה?

תשובתי: פחות או יותר. אבל כל זה מורכב מאוד עבור האדם. נניח שאני מתחיל לעשות הכרות עם משהו, הוא כבר צריך להשוות את עצמו עם הרשימה הארוכה הזאת ולברר, עד כמה הוא נמצא בתוך זרם המידע הזה וקליטתו בתוכו. וזה כמעט בלתי אפשרי.

הערה: מדענים אומרים, שחשוב לקשור חומר חדש עם דוגמאות מובנות. מפני שאחרת החומר לא ייקלט. למשל, זה יהיה חסר טעם לספר לאדם על ערבות הדדית, אם לא נותנים לו איזה שהן דוגמאות. חכמים ידעו על כך עוד לפני אלפי שנים וכתבו מקורות בצורת סיפורים. לכן אם מדברים על ערבות הדדית, תתארו שמישהו קודח חור בסירה, והכול מובן.

תשובת: בוודאי. בעיקרון, זה מה שנשאר, רק שמתווספים עוד הרבה מאוד תנאים והשלמות למיניהם.

שאלה: נדמה לי, שבהסברים שלנו היה טוב לתת דוגמאות שונות. נניח, כאשר אתה אומר: "אתם צריכים להפוך להיות עגולים כמו הטבע או להידמות לחוקים שלו", מה עליי לתאר? בשבילי הטבע, זה יערות, שדות, חלל. אלו דוגמאות היית יכול לתת, כאשר אתה אומר שאדם צריך להידמות לחוקי הטבע?

תשובתי: האדם פשוט צריך ללמוד מהו הטבע עצמו, מהם החוקים שלו, מה הוא רוצה לומר לנו. הוא צריך לרכוש מיומנויות חדשות, ידע, להרחיב את התפיסה שלו.

שאלה: הרבה פעמים אתה אומר שהפתרון לכל בעיה זה איחוד של האנושות. וכאן נשאלת השאלה: איזה ציור לצייר? מה זה אומר איחוד? כל אחד מבין את זה באופן משלו.

תשובתי: איחוד זה קשר של כמה ישויות, הבנות וידיעות שונות, כאשר מופיע אצלם מצע משותף. ביסודם של כל האובייקטים והתופעות נמצאים רצונות. ואם הרצונות שואפים לאיחוד, אז אנחנו מחפשים איזה בסיס, מצע. בדרך כלל זה מוביל לכך שהם מתארים לעצמם את המצב הבא שהוא נעלה יותר ושואפים אליו בזה שהם עוזרים זה לזה.

מתוך תוכנית טלוויזיה "מיומנויות ניהול", 24.07.2020

 

השאירו תגובה.

כתובת דוא"ל לא תוצגחובה למלא שדות מסומנים *

*

Pin It on Pinterest