שנה מעוברת

שאלה: מה זו שנה מעוברת?

תשובתי: קיימים כמה תיקונים שהונהגו בלוח השנה העברי, הנובעים מתוך האסטרונומיה. הם חוזרים פעם ב – 4 שנים, פעם ב – 7 שנים ופעם ב – 50 שנים. הם הכרחיים כדי לאזן את הקווים ימין ושמאל בקו האמצעי. בשנה מעוברת, שחלה פעם ב – 4 שנים, מתווסף חודש למניין החודשים. פעם ב – 7 שנים חלה שנת "שמיטה" שבה נאסר לקצור את היבול, תקיים את כל מה שנדרש במשך 6 שנים ובשנה השביעית לא תיטע כלום. זהו איסור מוחלט.

שאלה: האם לא מופיעה באדם השאלה: "איך זה יכול להיות, מה אני אוכל?".

תשובתי: לא, לא מופיעה. אם אתה בשליטה של הכוחות העליונים, אז אתה מתפקד בתיאום מלא עם האסטרונומיה, עם חוקי הטבע, עם חוקים קוסמיים. לכן אל תדאג, יהיה לך יבול בשנה הזאת, לא צריך לטעת או לקצור. כלומר קיימים חוקים מיוחדים, המורים לנו לא להתערב בטבע הדומם והצומח בשנה השביעית. שנת ה – 50, היא שנת היובל, שנה שבה נמחקים כל החובות. אם מישהו קנה או מכר למישהו אדמה, אז בשנה ה – 50 הכול חוזר למעגל שלו. במילים אחרות, האדמה חייבת לחזור לבעליה המקורי.

ומיהו בעל הבית המקורי? כמו שנאמר בתורה, כאשר היהודים באו לארץ ישראל, חילקו אותה לכולם ורשמו על שמו של כל אחד את חלקת האדמה שנתנו לו לשימוש. הכול נערך ותועד, ולכן מי שחי על האדמה הזאת, היה צריך להחזירה לבעליה, ובמשך 50 שנה הוא יכול היה להשכיר אותה לצורך עיבודה וכולי.

אלה חוקים רציניים מאוד שהוסדרו עוד לפני 3000 שנה. קיימים מסמכים, המעידים על האופן שבו הם נערכו, הועברו ואושרו כחוק. מאחר והשתתפו בכך המון בני אדם, הכול היה צריך לקבל תוקף חוקי תואם. ביצוע החוקים הניח שבני אדם מקבלים מזה תוספת רצינית מאוד ליבול שלהם, לכוחות החיוּת שלהם. אבל החוקים האלה תקפים רק בארץ ישראל, בחו"ל אין בהם שום צורך.

מתוך שיעור בשפה הרוסית, 30.12.2018

 

השאירו תגובה.

כתובת דוא"ל לא תוצגחובה למלא שדות מסומנים *

*

Pin It on Pinterest