קנאה קדושה

שאלה: מה עליי לעשות, אם אני לא מקנא בחברים?

תשובתי: אם אתה לא מקנא בחברים, זה סימן שאתה מחשיב את עצמך יותר טוב וגבוה מהם. או שאתה בכלל לא שם לב אליהם, כאילו שהם לא קיימים, ולא מודד את עצמך איתם. יש לך בורא משלך, דרך משלך, ואילו לקבוצה אתה מגיע כסטודנט חופשי לשמוע הרצאה.

יוצא, שהגישה שלך היא לא נכונה, כי אתה לא מבין שרק בקשר עם החברים צריך להתגלות העולם הרוחני. העולם הרוחני, זו השפעה מוחלטת, הוא מתגלה רק בהשפעה. והבורא, זהו כוח ההשפעה, ואפשר לגלות אותו רק לפי השתוות הצורה, כוח ההשפעה שאותו האדם מפתח בתוכו כלפי הסביבה. אבל אם אתה לא עובד עם הסביבה, אז אתה לא יכול להתקדם בשום אופן.

וככל שאתה עובד יותר עם הסביבה, כך אתה תרגיש מהר יותר שהחברים גדולים ממך. פשוט לא יכול להיות אחרת, כי אתה מתחיל לראות את הקבוצה כמשהו שלם. אתה מרגיש שדרך החברים אתה מקבל אור ורואה אותם כבר מתוקנים, שעברו את ה"מחסום". ורק אתה לבדך נשארת כאן למטה.

אבל אם אין לך כזאת הרגשה שהחברים התקדמו יותר רחוק ממך, אז זו אינה גישה נכונה לתיקונים. זה סימן לכך, שאתה בכלל לא נמצא בדרך הנכונה, אם אתה לא מקנא בכולם מסביב, בכך שרואה שהם מבינים ומרגישים יותר ממך.

אבל הקנאה הזאת באה כדי לגרות ולדחוף את האדם, כתוצאה מהיחס הנכון שלו לחברה. וחס ושלום, שהוא פעם ירצה שהם יהיו פחותים ממנו. כאשר הוא רואה אותם גבוהים ממנו, אז הוא רוצה להידבק אליהם, להיות בקשר. האגו שלו דוחף אותו להתקשר איתם, כמו ילד שמתפעל מהמבוגרים ומבקש: "תיקחו אותי איתכם! תעזרו לי להיות כמוכם!".

עם זה הוא פונה לבורא, כי מגלה שהבורא נמצא שם בתוך החברים, יותר מאשר בו. זהו גילוי מאוד קונקרטי ואיכותי, כמו שנאמר: "מכל תלמידיי השכלתי". אתה רואה, שרק אם תתכלל בתוך הקבוצה ותבטל את עצמך, שם אתה תמצא את המצב הרוחני שלך. ואם אין לך כזאת הרגשה, אז זה סימן רע בעבודה.

מתוך שיעור על "הקדמה לתלמוד עשר הספירות", 23.12.2012

ידיעות קודמות בנושא:
לדאוג לצרכים הרוחניים
קנאה שמקדמת קדימה
קנאה מועילה, כשמרבה את החכמה

השאירו תגובה.

כתובת דוא"ל לא תוצגחובה למלא שדות מסומנים *

*

Pin It on Pinterest