סולם הרצונות

מיכאל לייטמן

זוהר: על כן לא יאכלו…בגיד הנשה. ואפילו בהנאה אסור, ואפילו לתת לכלב אסור.

ולמה נקרא גיד הנשה ? ומשיב, משום שהוא מנשה, שמדיח בני אדם מעבודת בוראם. ושם רובץ היצר הרע.

הזוהר מסביר לנו, באילו רצונות מכל המצבור של רצונותינו, אנחנו יכולים להשתמש ובאילו לא, באיזו צורה לתקנם, כיצד להתחבר איתם. כל הרצונות האלה אגואיסטיים, למען הנאה עצמית.

ויש גבולות מסוימים בשימוש ברצונות האלה. רצונות עם עביות (עובי, גסות) למטה מרמה מסוימת אנחנו יכולים לתקן, להשתמש בהם בעל מנת להשפיע, לקבל על מנת להשפיע. רצונות עם עביות מעל לרמה הזו אנחנו יכולים להשתמש בהם בלהשפיע על מנת להשפיע. ויש כאלה רצונות, שבהם אנחנו בכלל לא יכולים להשתמש, אלא רק לצמצם.

אסור ברוחניות פירושו אי אפשר. אין איסורים אחרים ברוחניות. אבל מלכתחילה, משום שכל רצונותינו מקולקלים, כמו שנאמר: "בראתי יצר הרע…", הדרך שלנו מתחילה מגילוי הרע. אנחנו מתקדמים ומתקנים את הרצונות שלנו משימוש "לקבל" ל"להשפיע", מקל לכבד, מפשוט למסובך.

הזוהר מסביר לנו, שכל פעם, בכל מצב מתגלה לנו תמונה שלמה, רק במידה קטנה של הדחיסות הכללית שלה. ולכן בכל מצב יש לנו את כל הרצונות, כל המצבור שלהם, כל הנשמה – אותו עולם אין סוף מתגלה לנו במידה שונה (ברזולוציה שונה).

אבל בכל מקרה אנחנו צריכים לברר כל רצון, בכל מצב שלו. ולכן, אפילו שעדיין לא השגנו את המצבים האלה, שבהם נוכל לתקן רצונות מיוחדים, גבוהים וענקיים, בכל זאת, בקראנו על רצונות אלה, שעדיין לא התגלו לנו בעבודה האישית הרוחנית, אנחנו מעוררים מדרגתם אורות, והם מתקנים אותנו.

מתוך שיעור על ספר הזוהר, 23.12.2009

ראה מאמרים קודמים בנושא:
העולם הרוחני – זה העולם של רצונותינו
הוא הוליד אותנו ולכן הוא חייב לעזור לנו!

2 comments

  1. מירי שרגאי

    שלום לך אדוני הרב לייטמן

    אתמול ראיתי את השיחה שלך עם העיתונאי אריאל סגל והתרשמתי מאוד מהשיחה. שמחתי לשמוע את תגובתך לשאלותיו, פשוט הסכמתי עם כל מילה שנאמרה, יישר כוח.

    אנשים אלו קיבלו מספיק שנים לנהל את המדינה והספיקו לפלג אותה מתוך אגו מנופח ושנאת חינם. אולי ממקום אחר נראה את האור.

    בברכה, מירי

  2. "ויש כאלה רצונות, שבהם אנחנו בכלל לא יכולים להשתמש, אלא רק לצמצם."

    אנחנו לומדים שכל פרטי המציאות הם הכרחיים, מדוע קיימים רצונות שאנחנו לא יכולים להשתמש בהם אלא רק לצמצמם? איזה תפקיד הם ממלאים בהתפתחות שלנו?

השאירו תגובה.

כתובת דוא"ל לא תוצגחובה למלא שדות מסומנים *

*

Pin It on Pinterest