מקבוצה לקבוצה

שאלה: נראה לי, שרעיון האינטגרליות יחדור לתודעה ההמונית לא רק דרך קבוצות. זה לא סביר שהאנושות בקבוצות קטנות תוכל להגיע לתפיסה אינטגרלית כללית, הרי התוספת הכמותית באוכלוסייה יכולה שלא לעבור לאיכות.

תשובתי: אני חושב שהיום האדם עובר את שלב הלידה הרוחנית שלו. הוא נולד מחדש לחלוטין. הוא צריך להוליד את עצמו בעצמו. בכך צריכה לעזור לו החברה, כאם, כמיילדת. ולהיוולד ולהתפתח הוא יכול באותו האופן כפי שאנחנו מתפתחים בעולם הזה.

אנחנו נולדים, האימא, יחד עם עוזרים, עם הסביבה, מקבלת אותנו על הידיים. ולאחר מכן אנחנו זמן מה מסתגלים לעולם הזה לבדנו.

כך גם האדם, תחילה הוא לומד את השיטה האינטגרלית, את החומר, באופן אינדיבידואלי. זה יכול לקחת מספר שבועות.

לאחר מכן, אנחנו הולכים לגן ילדים, לקבוצה קטנה, לאחר מכן לקבוצה גדולה, לבית ספר, ולאחר מכן החוג שלנו גדל עד לקורס, לפקולטה באוניברסיטה. והנה אנחנו כבר מוכנים לחיים הכלליים, לתנועה קדימה.

כלומר התפתחות האדם אמורה לכלול התקדמות מהתפתחות קטנה ואינדיבידואלית מאוד לסביבה רחבה יותר ויותר שאותה הוא מרגיש ותופס את עצמו, כסביבה שבה הוא חי.

לכן הקבוצות בגני הילדים צריכות להיות קטנות, עד 10 ילדים, ולא 30-35 ילדים, כפי שזה מקובל כיום. הרי התהליך החינוכי צריך להתרחש בצורה הבאה: מושיבים את הילדים במעגל, מדברים, קוראים.

בכיתות של בית הספר גם לא צריכים להיות 30-40 ילדים. כמות כזו לא מאפשרת למורים להתמודד עם התלמידים ולא נותנת להם אפשרות להקיף את כולם בזמן השיעור.

מלבד זאת, כאשר ישנה כמות כזו של תלמידים, הכיתה מתחלקת לקבוצות מנוגדות. לכן הכיתות לא צריכות למנות למעלה מעשרה אנשים שלומדים במעגל כמו בגן ילדים, עם המחנך בראשם.

במעגל נלמד כל מקצוע, קוראים ודנים על נושאים שונים. למורה יש אפשרות לדבר עם כולם ולענות לכולם, וכך כולם במעגל מפנימים את החומר.

זהו הלימוד האמיתי כאשר האדם מרגיש, מקשיב לאחרים, לומד מהם. מתפתחת בו תפיסת הזולת, כושר ביטוי עצמי וכו'. צריכים לפעול בצורה כזאת.

חינוך אינטגרלי הוא בלתי אפשרי ללא הרגשת מעגל סגור כזה, סביבה צמודה שאיתה אתה נכנס לא סתם לדיון באיזה נושא צדדי, אלא סביבה שבה אתה דן דווקא בהתכללות שלך באחרים ובהתכללותם בך.

לכן אי אפשר להסתדר ללא קבוצות! הטבע לא הכין משהו אחר!

מדוע אנחנו בכל זאת נולדים במשפחה, מתחנכים ליד אימא, עם הקרובים, ולאחר מכן יותר ויותר מרחיבים את מעגל הקשרים?

ההנחה היא, שאנחנו יכולים להקיף את כל העולם, כיוון שאנחנו הופכים כביכול לגדולים ולחופשיים. ובפועל אנחנו מבינים שהאנושות בינתיים אינה מוכנה לכך.

מתוך שיחה עם ואלריה חצ'טוריאן, 27.11.2012

ידיעות קודמות בנושא:
נכונות למגע עם העולם כולו
לא תבלבל חינוך אינטגרלי עם שום דבר
אדם חדש "נולד" מתוך משחק

השאירו תגובה.

כתובת דוא"ל לא תוצגחובה למלא שדות מסומנים *

*

Pin It on Pinterest