מי ישרוד?

כל הטבע בנוי על שאיפה לסוגי חיבור מורכבים יותר. המשימה שלנו היא ללמוד מהטבע להתאחד כדי לבנות את חיינו באנלוגיה למה שאנחנו רואים בטבע.

שאלה: כיצד בא לידי ביטוי בחברה חוק שיתוף פעולה זה? בטבע פועלים גם חוקים אחרים נוקשים יותר שאנחנו לא יכולים לקחת אותם אחד לאחד ולכפות אותם על החברה.

תשובתי: אפילו חוקים נוקשים אלה פועלים בשם האיחוד של כל תכונות הטבע לשלם אחד. ואם איפשהו אנחנו רואים הרס, התנגדות, עלינו להבין שהוא עדיין פועל באותו כיוון על מנת להביא את הטבע למערכת אחת.

הערה: אם למשל, ניקח חוק פשוט שהחזק שורד, אנחנו לא רוצים לחיות בחברה על פי חוק הג'ונגל הזה.

תגובתי: זה תלוי איך מפרשים את המושג "חזק". אנו רואים שהאדם החזק ביותר מבחינה פיזית אינו זה ששורד. למעשה שורדים אלה שיודעים להשתמש באופן רציונלי בסביבה, לכוון אותה להשגת המטרה העליונה של הטבע. וכאשר פועל כוח אכזרי שחותר בכל לעצמו, אז שום דבר לא קורה. הכול פועל במערכת חכמה ורב ממדית. אתה לא יכול לומר שעכשיו יגיע גל ויסדר הכול או יהרוס הכול. מה שלא יקרה, זה עדיין יוצר הזדמנות לחיבורים חדשים. הטבע מתקדם מהמינים הפשוטים למורכבים יותר.

שאלה: האם ניתן לקחת את חוק ההומאוסטזיס, המורגש בבירור בגופנו, ולהעבירו לחברה? כיצד החוק הזה בא לידי ביטוי בחברה או שאי אפשר לראות אותו?

תשובתי: הכול יחסי. למרות שהחברה שלנו רחוקה מלהיות מושלמת, דרושים בה כל מיני אנשים: חזקים וחלשים, חכמים וטיפשים. באופן כללי, האנושות חייבת להיות מגוונת מאוד על מנת שתוכל להתאחד נכון מהגיוון שבה וליצור צורה אינטגרלית ושלמה.

הטבע שואף לגיוון, ולא להפוך מישהו אחד לחזק ולתת לו כוח על כל העולם. אנחנו רואים שלא החזק ביותר שורד, אבל גם לא החכם ביותר. יש צורך בכל מיני שילובים של כוחות, גם ימין וגם שמאל. ישרוד מי שיכול לצבור באופן מיטבי ביותר תכונות שונות ולהשתמש בהן בצורה רציונאלית.

מתוך תוכנית הטלוויזיה "מיומנויות תקשורת", 21.08.2020

 

השאירו תגובה.

כתובת דוא"ל לא תוצגחובה למלא שדות מסומנים *

*

Pin It on Pinterest