מדע-על

הפילוסופיה מסרבת להסתמך על מחקר מדעי בלבד ולעתים מסיקה מסקנות על בסיס דמיון אנושי בלבד. גם תיאוריה שמנותקת מהמציאות זו פילוסופיה, כשאתה מחשיב את המסקנות השכליות שלך מעל העובדות האמיתיות. כשאתה פועל כמכונה, כמדען, על בסיס עובדות יבשות, לא תטעה. אך ברגע שאתה מתרחק מהן ומתחיל "להתפלסף", אז המסקנות שלך אינן שוות כלום. כך אומרת חכמת הקבלה.

מצד אחד, חכמת הקבלה כאילו משפילה את האדם, הופכת אותו ל"מכונה" שפועלת בהתאם למערכת פשוטה, ומהצד השני היא מוכנה להציג לפניו אפשרויות חדשות, כלי תפיסה חדשים. אך היא מזהירה, לא לעלות מעל השכל הבריא כיוון שתטעה! היא מציעה לנו כלי מחקר חדשים, כדי להמשיך לגלות את העולם!

השכל האנושי מגיע "עד השמיים", אך מעל הגבול הזה הוא אינו מסוגל לעלות, זהו הגבול. עד הגבול הזה מגיעים כל המדעים החיצוניים. אך אל תמשיך כשאתה מתחיל "להתפלסף". במקום זאת יש לך אפשרות להמשיך את המחקר המדעי בעזרת חכמת הקבלה.

זו הסיבה למאבק הנצחי בין חכמת הקבלה והפילוסופיה, כיוון שהפילוסופיה חודרת לתחום פעילותה של חכמת הקבלה. המדעים החיצוניים אינם נכנסים לשם, אלא עוסקים בתחום שלהם בלבד: מחקר בתוך כלי ידע אגואיסטיים. אך היום אנחנו נמצאים במצב מיוחד, כשהמדע מגיע ל"שמיים", לקצה. חכמת הקבלה רוצה להמשיך יחד עם האדם במחקר מדעי מעבר לגבול הזה, להשתמש באותו עיקרון קשוח, להסתמך על עובדות ברורות "אין לדיין אלא מה שעיניו רואות". לכן עליה לגרש את פילוסופיה מתחומה ולהראות שאין זה המקום בשבילה. כיוון שהפילוסופיה באה עם הדמיונות שלה וחכמת הקבלה באה עם כלי המחקר האמיתיים שלה (תכונת ההשפעה).

באמת, שם דרושים חושי תפיסה חדשים וגישה חדשה המבוססת על כוח ההשפעה ולא הקבלה, לכן הקבלה נקראת מדע-על. אך זהו מדע!

מתוך שיעור על מאמרו של בעל הסולם "חכמת הקבלה והפילוסופיה", 28.12.2010

ידיעות קודמות בנושא:
הערובה ליציאה מאשליות
לפי ההגדרות, לא נבין זה את זה
שקיעתה של הפילוסופיה

השאירו תגובה.

כתובת דוא"ל לא תוצגחובה למלא שדות מסומנים *

*

Pin It on Pinterest