מדינה יהודית

הערה: ב-29 לנובמבר 1947 האו"ם קיבל החלטה על הכרה במדינה יהודית. בהופעתו שהוקדשה לתאריך הזה, ראש ממשלת ישראל אמר שלמרות שכל השנים האלה, הטרור רודף אותנו, אנחנו בכל מקרה נישאר מדינה יהודית המכבדת את זכויות אזרחיה. יחד עם זאת, לא נאמרה אף מילה על הפרדה של ערבים מיהודים. לפי דעתו, אנחנו צריכים להיות מדינה דמוקרטית.

תשובתי: בראש ובראשונה, אנחנו צריכים להיות מדינה יהודית, אבל לא במובן שנהוג לחשוב בעולם וגם מה שנוהגים לחשוב בקרב היהודים. אנחנו חייבים ליישם את הרעיון, שהודות לו הפכנו לעם מאוחד, הרעיון של החיבור למשפחה אחת, לפי העיקרון של "ואהבת לרעך כמוך". לפני הרבה שנים, על בסיס הרעיון הזה, המון נציגים משבטים שונים של בבל העתיקה התאחדו תחת הנהגתו של אברהם אבינו לקבוצה אחת גדולה, והחלו לקרוא להם עם. היום אנחנו צריכים לשחזר את העיקרון הזה, מפני שבעצם יהודי זה לא לאום. יהודי נקרא מי שלוקח על עצמו התחייבות להיות מקושר בקשרים טובים עם כל מי שרק רוצה בזה, ורוצה לחיות תחת מטריה אחת של ביטחון, תחת הרעיון של האהבה שצריכה להיות מעל לדעתו של האדם.

שאלה: אז בשביל מה היה צריך את החלטת האו"ם?

תשובתי: ההחלטה הזו איפשרה לנו להתאסף על פיסת אדמה מסוימת, כדי לממש את המשימה שלנו ולהפוך להיות כמו משפחה אחת. אבל בינתיים אנחנו לא מיישמים בחיים את רעיון האיחוד, להיפך, אנחנו דוחים זה את זה בתוך האגו הגדל שלנו. לכן אנחנו לא עם מאוחד, ובטח שלא עם ישראל. נכון להיום אנחנו לא מדינה, אלא בסך הכול קיבוץ גלויות ממדינות שונות, שנשארנו כאלה כפי שהיינו במקום התפוצות בגולה. בעצם, עד היום לא הפכנו להיות עם ישראלעקב חוסר הקירוב, רק הטרור מחזיק אותנו יחד. על ידי חוסר בקשר טוב בינינו, אנחנו מעוררים על עצמנו התקרבות על ידי הרע. אם רוצים לחסל את הטרור, רוצים להפוך את העם שלנו למאוחד, רוצים לחיות במדינה נורמלית, אומרים לנו: תתחברו כפי שקוראת לזה חכמת הקבלה. על זה דיברו כל המקובלים הגדולים מתחילת המאה ה-20 ועד ימינו.

שאלה: אז מה זה בשבילך מדינת ישראל דמוקרטית?

תשובתי: מדינת ישראל דמוקרטית, זה מדינה שיש בה עם ששואף ומשתוקק לחיבור ואיחוד תחת הסיסמה "ואהבת לרעך כמוך", עם שמחנך ברוח הזאת את הדור הבא ומעביר את החינוך הזה דרכו לכל העולם.

שאלה: ומה לעשות עם הערבים?

תשובתי:  ברגע שנרצה ליישם בינינו את המשימה שלנו, אז מיד יתחילו להצטרף לרעיון זה כל יתר העמים, כולל גם הערבים. כי האו"ם מחכה מאיתנו לצעדים החלטיים לאיחוד. אבל העיקר, שאת המילים שלנו ישמעו כאן, היהודים, ולא שם, באו"ם.

מתוך תוכנית הטלוויזיה "חדשות עם מיכאל לייטמן", 29.11.2015

השאירו תגובה.

כתובת דוא"ל לא תוצגחובה למלא שדות מסומנים *

*

Pin It on Pinterest