לצאת מהגלות

מיכאל לייטמן

לעיתים קרובות האדם שואל: כיצד זה יתכן, אני לומד כל כך הרבה זמן ומשקיע כל כך הרבה מאמצים, ועדיין אינני זוכה לגילוי הבורא? העניין הוא שהמצב הזה אינו יכול לחלוף, כל עוד הוא חשוב עבורנו.

מכאן נשאלת השאלה: כיצד עליי להתייחס לרוחניות? האם עליי לתפוס אותה כתוספת לחיים הגשמיים שלי, האם עליי להיות מוכן להסכים עם החיים האלה או שעליי להרגיש את עצמי בגלות?

הרגשת הגלות היא הרגשה לא נעימה, האדם מתרחק ממנה בצורה אינסטינקטיבית. איש אינו רוצה לחשוב שחייו מתבזבזים לחינם, והזמן נעלם ללא שום תוצאה. אנחנו משתדלים לשכוח מזה, או שאנחנו מתחילים לאכול את עצמנו, מבלי לעשות עם זה דבר.

הרגשת הגלות אינה מגיעה כתוצאה מכך שרע לי בחיים האלה, אלא מכך שהרוחניות כל כך חשובה לי שאני משתוקק אליה, למרות החיים הגשמיים שאינם רעים כל כך. כי הרי כל אחד יכול לקלל את חייו, אך זה לא הוציא עדיין אף אחד לעולם הרוחני.

העיקר הוא להכיר בחשיבות הרוחניות, עד כמה חשוב לי להשיג את הרגשת הבורא, להידבק אליו, להרגיש השפעה ואהבה לזולת, להשיג את הקשר בינינו, שבתוכו אנחנו נוכל לגלות את הכוח העליון.

ניתן לברוח מהגלות רק אם מרגישים את חשיבות הגאולה. המילה גאולה שונה מהמילה גלות, רק באות א' המסמלת את הבורא.

אם אנחנו מתחילים להעריך את הקשר עם הבורא, כוח ההשפעה והאהבה לזולת, אם אנחנו רוצים רק את זה, סימן שהשגנו הכנה נכונה לפני היציאה מהגלות, והיא באמת תתרחש.

בכדי לצאת מהגלות יש להבין לאן אנחנו רוצים לצאת, לתאר לעצמנו בצורה הנכונה את המצב הרוחני ולהיות מוכנים אליו. אם האדם מתאר לעצמו את הרוחניות בצורה הנכונה: השפעה, אהבה, קשר עם אחרים, קשר עם כל חלקי הבריאה, שבתוכו מתגלה הבורא – אז הוא זוכה לצאת מגלות לגאולה. זה מתרחש מהר מאוד, צריך רק לכוון בצורה נכונה את עצמך, לא סתם לברוח מהחיים הרעים, אלא כל יום לעבוד כדי להשיג תיאור נכון ובהיר יותר, מהי הרוחניות, ולרצות אותה.

יציאה מהגלות תלויה אך ורק בחשיבות תכונת ההשפעה.

מתוך הכנה לשיעור, 05.03.2010

רשומות קודמות בנושא:
המוצא היחיד – קפיצה אל הבלתי אפשרי
הגיעה העת לצאת לחופשי
מה זה מסך ?

השאירו תגובה.

כתובת דוא"ל לא תוצגחובה למלא שדות מסומנים *

*

Pin It on Pinterest