דף הבית / קבלה לעם / יהדות וקבלה / חגים ומועדים / למה לא אוכלים חמץ בפסח

למה לא אוכלים חמץ בפסח

 שאלה : למה אנחנו לא אוכלים חמץ בחג הפסח?

שאלה : מפני שחמץ מסמל את הקשר בין קמח ומים. הקמח מסמל תכונה של רצון אגואיסטי, והמים מסמלים תכונה של רצון אלטרואיסטי. לכן, בפסח אנו נמצאים בסוף שהותנו תחת שליטת האגו ואנחנו מתחילים להרגיש שהאגו מנהל אותנו בכל, כי חסרה לנו תכונת החסדים, תכונת החסד, התכונה של מים ואת זה מסמלת המצה. מצה, זה חיבור של קמח ומים. מערבבים אותם לזמן מדויק מאוד, 18 דקות, כדי שהקמח לא יתחיל לתפוח, אם מערבבים זמן ממושך יותר, אז צריך לעבוד עם הבצק כל הזמן, ללא הפסק.. התהליך הזה מסמל את העבודה שלנו עם האגו, תהליך שבו עלינו לעבוד אתו כל הזמן, להקנות לו צורות חדשות כל פעם יותר ויותר. כך מתקדמים לאלטרואיזם ואז זה אפשרי.

באופן עקרוני אי אפשר לעבוד עם חמץ יותר מ – 18 דקות. כלומר הקשר צריך להיות מינימלי, כמו שהוא מופיע באגו שלנו. אלטרואיזם קיים בנו רק במידה שאנחנו רוצים להראות למישהו דחפים טובים כדי שהאגו ירוויח מזה. באופן כזה, המצה מסמלת חוסר במים, חוסר בחסדים, חוסר חסד ביחסים האגואיסטיים שלנו. לכן היא נקראת לחם עוני, כלומר עוני ב"לב רחב", בפתיחות בין אדם לאדם. בדרך כלל נהוג לאכול מצה בליל  חג הפסח, מפני שדווקא בלילה הזה אנחנו מגלים עד כמה אין את תכונת ההשפעה והאהבה בינינו, את תכונת הבינה, תכונת החסד. אנחנו מוכנים לכל, רק כדי לצאת מהמצב האגואיסטי הזה ולכן אנחנו אוכלים מצה בליל ההשתחררות מהאגו.

מתוך תוכנית טלוויזיה "חדשות עם מיכאל לייטמן", 13.4.2016 

לינק מקוצר למאמר: https://laitman.co.il/fn3hg

השאירו תגובה.

כתובת דוא"ל לא תוצגחובה למלא שדות מסומנים *

*

Pin It on Pinterest