דף הבית / קבלה לעם / התפתחות רוחנית / להפוך את המר למתוק

להפוך את המר למתוק

שאלה: מה קובע אם הטעם של האשליה הגשמית יהיה מר או מתוק, האם אפשר לשלוט בזה?

תשובתי: אפשר לשלוט בזה ולנהל את זה רק על ידי הכרה בכך שזה מגיע מלמעלה, מהבורא, ולכן כל מרירות הופכת למתיקות. למרות שלמעשה בבריאה אין בכלל מתיקות. זהו רע, זוהי מרירות מוחלטת, מלח מוחלט, פלפל, חומץ. אבל כאשר אתה מתחיל לשייך את ההרגשות האלה לבורא, הם מקבלים המתקה.

המצבים הכי מרים, מלוחים, חמוצים ודומיהם נספגים במתיקות של הבורא והופכים לטעימים בצורה מדהימה! אין מתיקות, דומה לזו. המתיקות של העולם העליון מורכבת משני הפכים שמשלימים בצורה הדדית זה את זה. כמו שבעולם שלנו יש מאכל חמוץ-מתוק. לדוגמה, לצורך ייצור סוכריות, חייבים להוסיף לשוקולד קוניאק או וודקה, כי בלעדיהם זה לא טעים, צריך להיות משהו כזה, אחרת לא תרגיש את הטעם.

שאלה: זה דומה למתיקות מ"פרס אוסקר", או מתיקות מפרס נובל בעולם שלנו?

תשובתי: לא, אלה סוגים אחרים לגמרי של מתיקות שמתווספים מפני שבני האדם סובלים. הם הרי בכל זאת נותנים יגיעה.

הערה: באמת, כאשר קיבלתי את פרס ה"אוסקר" הישראלי ואחזתי בידיי את הפסלון, הרגשתי כיצד כל התענוג עוזב אותי. נעלם. כאילו שלא חיכית לשום דבר. בבת אחת הכול נמחק.

תגובתי: ובאמת כך חולפת תהילה גשמית.

מתוך שיעור בשפה הרוסית, 20.01.2019

 

 

לינק מקוצר למאמר: https://laitman.co.il/5FHfJ

השאירו תגובה.

כתובת דוא"ל לא תוצגחובה למלא שדות מסומנים *

*

Pin It on Pinterest