דף הבית / כלכלה / כסף / כלכלה דרמטית

כלכלה דרמטית

מאמר דעה מאת איגור איידמן, סוציולוג, מומחה לסוציולוגיה באינטרנט ולפיתוח רשתות חברתיות, מנהל המחקר והפרוייקטים האינטרנטיים במכון להתפתחות חידושית (על בסיס מאמר שנכתב על ידי דאגלס ווקר, פרופסור לכלכלה באוניברסיטת רידג'נט, וירג'יניה, חבר באו"ם למשבר הכלכלי):

ההתפתחויות הדרמטיות הנוכחיות בשווקים הפיננסיים הן לא רק משבר כלכלי, זהו משבר קטלני במערכת הכלכלית הפוסט מודרנית כולה.

המערכת הזו החזיקה מעמד בזכות המניפולציה בתודעה הצרכנית ובתודעתו של המשקיע הקטן מצד האליטות הכלכליות הספקולטיביות. המאפיינים שלה הם ניפוח מחירי סחורות, שירותים, מטבע חוץ, מניות והלוואות, מחירים שנקבעו על ידי מניפולציות.

המשבר הנוכחי הוא משבר אמון ומשבר מידע בתוך החברה הפוסט-מודרנית, שבה המילה "אמת" נתפסת כשטות מצחיקה ונאיבית. חברה זו נבנתה מתוך הונאה ומניפולציה גלובלית.

אך במוקדם או במאוחר, תמונת העולם הדמיונית והכוזבת שנבנתה, נתקלה במציאות כלכלית קשה. כשזה קרה, ארמונות החול התפוררו, ואנשים התחילו להבין שאין לסמוך על איש בכלכלה שמבוססת על שקרים ומניפולציות. אולם במצב של חוסר אמון כללי, שווקים וכלכלה אינם יכולים להתקיים כלל.

הכלכלה הפוסט-מודרנית נוצרה באמצעות כלים מניפולטיביים שהתפתחו במהירות באמצע המאה העשרים ביניהם: טלוויזיה, פרסום, שיווק, מיתוג, יחסי ציבור, שווקים ספקולטיביים פיננסיים גלובאליים, וכו'. התוצאה מפעולתם היא תמונת עולם שעוותה בכוונה, יצירת ערכים שקריים ובניית התנהגות צרכנית לא הגיונית.

במשך שנים הוחדרו בציבור תפיסות שקריות כמו: הפרשנות חשובה יותר מהמציאות, הערכים האמיתיים בחברה נבנים על ידי דמויות וסמלים ולא מתוך האינטרסים הרציונאליים של בני האדם ועוד.

מערכת זו התפתחה באמצע המאה הקודמת, בעת שהכלכלה התעשייתית והייצור המסורתיים, התחלפו בכלכלה מניפולטיבית. האדם הפך לאובייקט מנוצל כיצרן, כצרכן כפוי של מוצרי צריכה ומשקיע מאולץ במוסדות פיננסיים מנופחים.

עמים ומדינות מצאו את עצמם "מופעלים" על ידי כלים אלו, ונדחפו להחליף את המשאבים שלהם תמורת כלים פיננסיים דמיוניים, שאינם מבטיחים ערכים ריאליים.

ידיעות קודמות בנושא:
תוצאות פסגת G8
אסור לעצור!
ייצור בועות במקום ייצור סחורה

השאירו תגובה.

כתובת דוא"ל לא תוצגחובה למלא שדות מסומנים *

*

Pin It on Pinterest