כוח האור

מיכאל לייטמן

אם האדם מתחיל לעבוד בצורה ישירה עם הרצון ליהנות שלו, בניסיון לדכא אותו או להיפך, לגדל אותו – זה מתרחש במסגרת העולם הזה.

יש מספר רב של בני אדם, שמוכנים לדכא את רצונם למען משהו חשוב יותר – כמו למשל, לרצות לרזות, בדאגה לבריאותם או להגיע להישגים בספורט. במקרה כזה רצון אגואיסטי גדול יותר שולט על רצון אגואיסטי קטן יותר, והכול עניין של החלטה – העדפה, מה יותר חשוב עבורי.

חברה ופרסומות משפיעים עלינו ערכים מלאכותיים, שמחייבים אותנו לפעול נגד הערכים הטבעיים והאגואיסטיים שלנו ליהנות בחיים האלה. הרי לזכות באהדת החברה – זה הרצון הכי חזק באדם, שנובע מחיבור בין הנשמות.

אנחנו רואים בני אדם, שמגדלים את רצונם האגואיסטי – בעצמם ותחת השפעת החברה, ואז רצים להרוויח כסף, תהילה, כבוד ושליטה, מבלי להגביל עצמם, אלא להיפך, מנסים להתמלא בצורה ישירה.

שתי הגישות הן אגואיסטיות ונהוגות בעולמנו. אפילו מתן "צדקה וחסד" כביכול – זה רק למען הגאווה העצמית, והפעולות שנראות לכאורה אלטרואיסטיות – גם הן קבלה סמויה.

אם האדם רוצה להתעלות להשפעה אמיתית, הוא חייב להיווכח, שהוא לא משקר לעצמו, ונשאר באותו האגואיזם. לכן מביאים אותו לחברה, ששמה לעצמה מטרה, להשיג את תכונת ההשפעה ולהתחבר זה עם זה – אבל אך ורק למען גילוי וחיבור עם הבורא.

ולשם כך נחוץ להם אור עליון! כי את העבודה נגד האגואיזם חייב לבצע כוח חיצון, כוח האור.

ואז אני לא בוחר איזה רצון חשוב יותר עבורי – לאכול טוב או לרזות, אלא מחליט, שהאגואיזם שלי בכלל לא יקבל כלום, והשכר שלי יהיה – רכישת תכונת ההשפעה.

רשומות קודמות בנושא:
הבחירה האמיתית – להזדרז להיות אדם
עבד של החברה
עלייה במהירות האור
רשומות נוספות במדורים: התפתחות רוחנית, שיעור הקבלה היומי

השאירו תגובה.

כתובת דוא"ל לא תוצגחובה למלא שדות מסומנים *

*

Pin It on Pinterest