דף הבית / קבלה לעם / התפתחות רוחנית / השתוקקות למנוחה

השתוקקות למנוחה

"ומכאן נפתח לנו פתח להבין מקור כללות התענוגים והיסורים הקבועים בעולמנו, כי מתוך שהשי"ת וית' הוא שורש לכל בריותיו אשר ברא, לפיכך כל הענינים הכלולים בו ית' ונמשכו לנו הימנו בהמשכה ישרה, יבושמו לנו וינעמו לנו. דהיינו, אנו אוהבים את המנוחה, שונאים מאוד את התנועה, עד שאין אנו עושים שום תנועה אם לא להשגת המנוחה. ועד"ז, אנו אוהבים מאוד את החכמה ואת הגבורה ואת האושר." (בעל הסולם, "מתן תורה").

כל בעל טבע של רצון לקבל משתוקק לתענוג. התענוג מושג רק כשיש רצון ומילוי של הרצוי. אם אני רוצה משהו ואין לי אותו, אז אני סובל. אם אני מקבל את הרצוי, אני נהנה.

מצב של הנאה נקרא מנוחה, מאחר ואין לי יותר צורך בשום דבר, יש לי את מה שרציתי. לכן כל הטבע משתוקק ושואף למנוחה, לתנועה אחידה ישרה, כלומר, במידת האפשר למצב בלתי משתנה. זה אומר, שאני נמצא במצב נוח. הרצון שלנו כשלעצמו מייצר לעצמו כאלה כללי התנהגות.

אם ברצון יש חיסרון, אז בהתאם להרגשת חסרון הוא נאלץ לנוע ולהשיג את החסר. אנחנו רואים זאת בכל הדרגות של הטבע.

הייחודיות של ההתפתחות שלנו מתבטאת בכך שעלינו לשנות את עצמנו, כדי לרצות להפוך להיות דומים לבורא, בניגוד לטבע ההתחלתי שלנו ולפעול למען זה בעזרת שיטה מיוחדת, שנקראת "חכמת הקבלה",

אנחנו בעצמנו לא יכולים לקבל אנרגיה לצורך הפעולות שלנו, מפני שההופכיות לטבע שלנו לא יכולה בשום אופן למלא אותנו. הדבר היחיד שאנחנו יכולים זה לבקש מהבורא שיעזור לנו לשנות את עצמנו, כלומר לשנות את הכוונה שלנו מקבלה להשפעה.

זה שינוי שקורה תחת השפעת האור העליון. הוא מגיע, משפיע עלינו ומעורר בנו כאלה שינויים, שאנחנו רוצים להיות דומים לבורא. אבל איננו יכולים לומר אלו פעולות יחד עם זה האור מבצע עלינו.

בהדרגה אנחנו מתחילים לתפוס אותן, אבל אלה הן התכונות שלו, תכונות של המערכת העליונה, של האור העליון, שיכול לבצע בנו את השינויים הללו: במקום לחשוב על עצמי, אני מתחיל לחשוב על אחרים. לזה האור העליון דוחף אותנו. בין אם נרצה בכך ובין אם לאו, ניאלץ להשתנות.

אנחנו רואים היום, כיצד העולם משתנה בהדרגה, והחיים הופכים להיות כאלה לא מובנים, רועשים, אגואיסטיים, האנושות מרגישה שמתרחש איתה משהו והיא צריכה איך שהוא להשתנות. אבל מה מתרחש, את זה היא לא מבינה. משפחות נהרסות, מתרחשים שינויים גלובליים רציניים בעולם וכולי.

כל זה מתרחש כדי לאלץ אותנו לרצות לשנות את היחס שלנו לעולם, לשכנע אותנו, שאנחנו לא יכולים יותר להתקיים בעולם בתכונת הקבלה, מפני שלהתמלא, לגלות לעצמנו קיום טוב, אפשר רק בתכונת ההשפעה.

זה מצביע על כך, שהגיע זמנה של חכמת הקבלה להתגלות, להפוך להיות יותר פופולארית, יותר נגישה, מפני שדווקא היא מסבירה כיצד לעשות זאת בצורה קלה, פשוטה ונעימה.

הערה: בדרך כלל המילה "מנוחה" מקושרת אצלנו עם שלווה, עם פעולה בהילוך איטי או חוסר תנועה.

התייחסותי: זה לא נכון. גם לפי הפיזיקה והמדעים המדויקים האחרים אנחנו יודעים שתנועה בלתי משתנה במהירות האור, זהו מצב של מנוחה. לכן לא מדובר על המצב שלנו, אלא על העדר שינוי במצב: אם אתה לא משתוקק למשהו, אתה מסופק.

מתוך שיעור וירטואלי, 2.04.2017

 

השאירו תגובה.

כתובת דוא"ל לא תוצגחובה למלא שדות מסומנים *

*

Pin It on Pinterest