דף הבית / קבלה לעם / התפתחות רוחנית / הקריטריונים לשוויון

הקריטריונים לשוויון

שאלה: מהם הקריטריונים לשוויון?

תשובתי: שוויון זה כאשר שני שותפים מסכימים לתנאים שווים יחסית. כלומר אני רוצה להיות שווה לך בכך ששנינו מסוגלים לתת הכול אחד לשני מעבר להכרחיות לחיים. במקרה כזה אנחנו שווים. מכאן צריכים להתחיל את נקודת החישוב ומלבד זאת אין שום מכנה משותף, שום רף.

הערה: פעם כתבת על כך ששוויון זה השלמה אחד של השני ולא אחידות, ושאנחנו צריכים להוציא בצורה המקסימאלית מכל אחד את מימוש הפוטנציאל שלו שהוא יכול לתת לחברה.

תשובתי: "להוציא" אולי נשמע מעט גס. יותר לעזור לאדם לממש את עצמו. לא משנה אם זו עקרת בית או ראש ממשלה, אבל כל אחד מהם נותן את המקסימום בתחומו. בכך הם שווים בהחלט. נניח שקיים איזה שהוא בית משפט בשמיים, הם מסיימים את חייהם הארציים ועולים לשם וראש הממשלה רואה לידו את עקרת הבית.

שאלה: בפני הא-לוהים כולם שווים? או שם גם ישנה היררכיה כלשהי?

תשובתי: כולם שווים, כולם לחלוטין.

שאלה: יוצא שאנחנו משתווים לא בכך שאנחנו הופכים להיות דומים אלא בכך שאנחנו משתוקקים למטרה משותפת?

תשובתי: כן, וגם מבינים שהמטרה שלנו זו השפעה לחברה. שוויון נקבע ביחס למאמצים שלי להתקרב לאנשים אחרים. לדוגמא אני מקדיש לחיבור אנשים אחרים עשר שעות ביום, ומישהו משקיע שעתיים. אבל זה המקסימום שלו, כך הוא בנוי. ובכך אנחנו שווים.

שאלה: האם ניתן לכנות את זה "שוויון רוחני"?

תשובתי: כמובן. אבל השוויון הרוחני כוונתו גם השפעה מרצון. כל השעות, כל האפשרויות שהאדם נותן לטובת החברה בלי להתחשב בכלום – זוהי השפעה רוחנית. ולפיה אנחנו יכולים אז לשפוט בנוגע לשוויון של בני האדם.

מתוך תוכנית הטלויזיה "מיומנויות חברתיות", 11.09.20 

השאירו תגובה.

כתובת דוא"ל לא תוצגחובה למלא שדות מסומנים *

*

Pin It on Pinterest