החופש מזיק?!

dsc01720_70_70.jpg

שאלה: קראתי מחקר חדש שגילה כי העובדה שהחיים המודרניים מאלצים אותנו לבצע בחירה על כל צעד ושעל, מזיקה לבריאותו הנפשית של האדם במאה ה-21. חופש הבחירה גם פוגע ביכולתו של האדם לפתור בעיות אלמנטריות ולהתמודד עם הקשיים של חיי היומיום. מה דעתך על כך?

תשובה: זה לא חופש, אלא בחירה מדומה מתוך מגוון הזדמנויות מדומות. במידה והאדם "עולה קומה" הוא מגלה שם שַׁלָּט, השולט עליו. אז הוא מבין שהחופש שהוא מדמה לעצמו – הוא מימוש של השפעת האור על ה"רשימו", הגן האינפורמטיבי. כאשר הרשימו מופעל על ידי האור, האדם מתחיל לפעול באופן פיזי, מנטלי וכולי.

רק כאשר האדם מקבל רצונות מהסביבה (קבוצה) "להתעלות מעל עצמו", מעל האגואיזם, ודורש זאת מהאור בזמן לימוד חכמת הקבלה, רק אז האור מעלה אותו בכך שמעורר בו רצון לנתינה. האדם "עולה מעל עצמו", מעל הרצונות "לקבל" – רוכש את "החופש" לפעול מעל הטבע האגואיסטי הראשוני. אך גם עתה הוא פועל בצורה מחויבת, היינו כתוצאה ממה שמכריח אותו טבעו החדש.

בין שני סוגי הטבע הללו – "לפי מה לפעול?" – נמצא חופש הבחירה שלו. החופש הזה הוא בבחירה (בקליפת נוגה) "מי ישלוט עלי?" – והאדם בוחר בבורא, בהידמות אליו. הכוחות לבצע בחירה כזו, מתגלים באדם לפי מידת חשיבות הבורא שיש בסביבה שמקיפה אותו.

מאמר החירות – תקציר

השאירו תגובה.

כתובת דוא"ל לא תוצגחובה למלא שדות מסומנים *

*

Pin It on Pinterest