דף הבית / אקטואליה / "אסלאם צרפתי"

"אסלאם צרפתי"

הערה: בצרפת רוצים ליצור "אסלאם צרפתי", לשם כך הוקמה לאחרונה ועדה שתעסוק במה שמכונה "האסלאם התרבותי המודרני", בראשה עומד הפוליטיקאי בן ה-70 ממחנה השמאל, השׂר לשעבר, ז'אן-פייר שבנמן. בין המסייעים לו הם מוסלמים שביניהם מנהלי קרנות, האימם של המסגד בעיר ליון ואחרים. מתחיל תהליך היווצרות של "אסלאם חילוני". בנוסף, לימודי האסלאם ייכנסו לתוכנית הלימודים של כמה מהאוניברסיטאות המובילות בצרפת, המטרה היא הכנה של איממים לאומיים.

התייחסותי: באופן עקרוני המגמה הזו קיימת בכל מדינה, האסלאם היא אחת משלושת הדתות העולמיות. לכן במדינות עם רוב מוסלמי צריכים להיות אנשים משכילים שיודעים היסטוריה וגיאוגרפיה, אנשים שייגשו בצורה נכונה לשאלה הזאת ולא "מחבלים" לפי טבעם או קיצונים שמאלנים וימנים. אנשים אלו צריכים לגלות בקיאות עמוקה בספר הקוראן וכן בשאר הדתות.

שאלה: האם האנשים המשכילים האלה לא ייבהלו מהמחבלים?

תשובתי: עובדה שרוב בני האדם לא מסכימים עם המחבלים, הם מדברים על כך ונשארים בחיים. אנחנו לא יכולים להגביל את עצמנו בנושא זה, אחרת עדיף לא לחיות.

שאלה: האם אתה רואה עתיד לאסלאם המודרני?

תשובתי: בוודאי, זה הכרחי, אני תוהה מדוע תהליך כזה לא נעשה כבר בעבר. נניח שבמדינה מסוימת 10% מהאוכלוסייה הם מוסלמים, יש להנהיג שם שכבת ביניים משכילה. רק בימינו הבחינו בצורך בכך מפני שהאסלאם היא דת בלתי תלויה ולא היתה מחוייבות לעסוק בה, אבל כעת לימוד האסלאם יאומץ על ידי המדינה כתהליך חינוכי הכרחי וזה טוב מאוד. כתוצאה מהחינוך תופיע שכבת ביניים אינטליגנטית שמבינה את כל יתר התרבויות והדתות ואת מקומה ביניהן. דרך אותם אנשים אפשר יהיה "לעבוד" עם דת האסלאם, לערער בהקשר למשהו או למחות.

אמנם היום יש מעטים המתחשבים בדעת פרופסורים אבל בכל זאת צריכה להיות הסתמכות על מוסלמים אקדמאיים ואז יהיה אפשר לפחות "לרכך" את המצב. ובכל זאת, תומכי האסלאם הקיצוני לא מתחשבים באף אחד, כל זה לא משנה להם כלל, מבחינתם מוסלמים כאלו הם אויבים עוד יותר גדולים.

מתוך תכנית הטלוויזיה "חדשות עם מיכאל לייטמן" 31.8.2016

 

השאירו תגובה.

כתובת דוא"ל לא תוצגחובה למלא שדות מסומנים *

*

Pin It on Pinterest