דף הבית / הלשנות באוניברסיטאות

הלשנות באוניברסיטאות

הערה: ברחבי העולם מתפשטת מגמה חדשה שמתרכזת כעת בעולם האקדמי באמריקה. מאות אוניברסיטאות ברחבי הארץ תומכות במערכת שמעודדת סטודנטים להלשין על חבריהם, לרוב באופן אנונימי.

באוניברסיטת מישיגן לדוגמה, הלשינו על סטודנטים שתמכו בדונלד טראמפ, ועל עיתון האוניברסיטה שהקדיש מעט תשומת לב לסטודנטים טרנסג'נדרים וצבעוניים. הלשינו על אדם שפיסל איש שלג, מפני שאיש שלג לבן מסמל קריאת תיגר על השחורים.

קיימת ועדה שיפוטית שמורכבת בעיקר מסטודנטים ופחות ממורים וממשטרה, והיא שופטת את האירועים השונים. כל המקרים האלה מנוגדים לחוקים האמריקאיים. מגמת היעלמות חופש הביטוי מתחילה מהחוגים האקדמיים כלומר, השמדת הסדר החברתי מתחילה מהראש המשכיל שלה.

תגובתי: זה טבעי בסביבה של סטודנטים, מפני שהיא עוברת מוטציה מזה זמן רב. עם זאת, זה מנוגד לחלוטין לְמה שאמור להיות בסביבה הזאת. היכן הפלורליזם, היכן חופש הביטוי? הכול יוצא הפוך. אוניברסיטאות אמריקאיות בפרט ואוניברסיטאות בעולם בכלל, פשוט הפכו לבלתי נסבלות בשל עמדותיהן האולטרה-ליברליות והאקסטרה-ליברליות. הכול מותר והכול אפשר, ולכן אין שום מסגרות. ללא מסגרות האדם הוא "בהמה" שלא ניתן להשתלט עליה.

הסטודנטים מתרברבים בעובדה שהם יכולים לעשות הכול הפוך. מה הפוך?! לא חשוב מה, העיקר שיהיה הפוך. למעשה זו אידיאולוגיה שמטרתה להשמיד את כל מה שיש, ומה יהיה לא משנה. מבלי להביט לאחור, מבלי לחשוב מה תהיינה ההשלכות כתוצאה מכך. ניתן בכך אור ירוק לתנועה שבאמת יכולה להשמיד את החברה, או לפחות את החוקים שלפיהם היא פועלת. התנועה הזאת מסוגלת לשנות את כל החוקים, להעמיד בספק את כל הערכים וכן הלאה. לא ייאמן מה שקורה!

הערה: מצד שני, החוקרים אומרים שכאשר לא נשארים סטנדרטים חיצוניים של אמת, אפשר להישען רק על עצמך.

תגובתי: זה באמת כך. אתה שואל, על בסיס מה הופיעו כל מיני זרמים אולטרה-ליברליים? על בסיס השערה שהחברה מתחנכת בעצמה.

שאלה: מה הפתרון שמציעה חכמת הקבלה לסביבה אקדמית ששורה בה כאוס, שהכול מתמוטט בתוכה?

תשובתי: על החברה לנוע קדימה על בסיס מה שהיה לפניה, אחרת איך היא יכולה לדעת לאן פניה מועדות? יכול להיות שהצעד הבא הוא לעבר פי התהום, אנחנו הרי לא רואים זאת בחברה, אבל אין זה משנה להם. להיפך, כיום עד כמה שאני יותר הרסני, כך אני יותר מתקדם. הם פועלים בכיוון הפוך לגמרי. להלשין זה על זה? מה תשיג בכך, אתה רוצה לבטל דעה של אחרים? האם זהו פלורליזם, זהו ליברליזם, זוהי דמוקרטיה? בכלל לא! כל החבורה האקדמאית הזאת שינתה את פניה לחלוטין.

יש צורך בניעור רציני. אינני חושב שהם ישמעו משהו היום. הם עדיין עד כדי כך בטוחים בעצמם, שזה פשוט בלתי אפשרי.יש בלבול רב בעולם, בחברה ובכל התחומים. אי אפשר למשוך בחוט אחד בלבד. מה לגבי האחרים? אף אחד אינו יכול להפסיק לתת חסות. הכול מקושר זה לזה.

יתרחש כעת משבר כלכלי גדול שיטרוף את הקלפים, יביא לעיון מחדש במצב ולהחלטה נכונה מה מועיל לאנושות ומה לא, וכך יעמיד הכול במקומו. יש להתחיל מהתחלה: להבין בשביל מה הם לומדים, איזו אנושות עלינו לבנות בעזרתם וכיצד הם ישתתפו בחיים הכלליים של האנושות.

לשם כך יש לדעת שהחברה צריכה להגיע לאיחוד. לדעתי זה ברור לכולם. העולם צריך להפוך לגלובלי. הטבע עצמו דוחף אותנו לזה, הטבע הדומם, הצומח והחי, ובסופו של דבר האנושי. כל דרגות הטבע מתפתחות לקראת גלובליזציה וקשר הדדי כללי משותף. כלומר, כגורם הכי מתקדם כביכול וצעיר בחברה, על הסטודנטים לעודד דווקא את זה, דווקא עליהם להיות לפני כולם ולהניף את דגל האיחוד באופן כלשהו. כיצד נגיע לאיחוד?".

כלומר, תעבדו על איחוד ולא על פירוד! מפני שכל מה שאתם עושים עכשיו, במיוחד ההלשנות, מכוון לפירוד של החברה. היכן אותה "מטרייה" משותפת שאמורה לכסות אותנו ושלמענה עלינו לעבוד כדי שנתחבר?

למרות שכולנו שונים ומנוגדים בחברה, בכל זאת אנחנו מתאחדים על פני כל הניגודים הללו. זוהי אמנות, איחוד של ניגודים. לא השמדה הדדית, ולא שבאמצע הדרך אנחנו מסכימים וכעבור דקה שוב מתפרדים. לא.

זה צריך להיות איחוד בשלושה קווים: לך יש דעה משלך, לי יש דעה משלי, ואנחנו בונים מעל לשתי הדעות הללו קו אמצעי, שבו אנחנו בשום אופן לא מוותרים על הדעות שלנו.

זוהי מערכת שלמה ומדע רציני מאוד. דווקא לזה עלינו להגיע.

מתוך תכנית הטלוויזיה "חדשות עם מיכאל לייטמן", 21.01.2019

 

השאירו תגובה.

כתובת דוא"ל לא תוצגחובה למלא שדות מסומנים *

*

Pin It on Pinterest