דף הבית / חכמת הקבלה / פרשת השבוע / דמוקרטיה ומונרכיה

דמוקרטיה ומונרכיה

ארבע לגיונות תואמים לארבע לגיונות של מלאכים. לגיון של יהודה שיקף את הלגיון השמימי, שמובל על ידי המלאך גבריאל.

המלאכים הם כוחות של הטבע. לדוגמה, אם נשחרר כוס מהידיים והיא תיפול על הרצפה, משמע שיש מלאך שמושך את הכוס הזאת לרצפה.

כשמשלבים הכול יחד בהתאמה למה שמצווה בתורה, נראה התגלות של ארבע כוחות שמחזיקים אותך בשילוב הנכון ביניהם. התוצאה מחיבור נכון של כל 12 שבטי עם ישראל היא התגלות של ארבע הכוחות העיקריים: חכמה, בינה, זעיר אנפין ומלכות, ארבעת המלאכים, ארבעה עמודי עולם שמחזיקים הכול יחד ומובילים קדימה ביד נוקשה, אבל צודקת.

זהו לחץ מאוד רציני, מפני שהכול מכוון להתפתחות מדויקת. חוקים רוחניים הם בכלל לא דמוקרטיים. הגילוי שלהם מחייב את האדם לתת את מנת היגיעה שלו, לכן כל חוק נושא עימו גם את הכוח הנוקשה ויחד עם זה גם את התיקון. אין כאן שום דמוקרטיה. כי היא הומצאה רק כדי להיפטר מהשלטון הצארי. אבל שלטון צארי שבו נוהגים המקובלים, הוא הבטוח והטוב ביותר.

העולמות הרוחניים נוצרו כך, שלמעלה יש רק כוח אחד, מלך העולם, ומתחתיו כל השאר. אותו הדבר צריך להיות גם בעולם הגשמי. אני לא רואה שמהזמן שנעלמו המלכים, משהו השתנה לטובה. מלך נושא באחריות עבור המדינה והעם שלו. הם הנתינים שלו, לכן הוא חושב עליהם ודואג להם. ואילו דמוקרטיה, הן רק מדינות שדודות שבהן כל פוליטיקאי מושך את השמיכה לעצמו, כך שרוצה "לקבור" את האחרים.

בזמן של מלוכה, גם ההנהגה וגם קופת המדינה היו הרבה יותר יעילות. אם המלך נתמך בחכמים, אז הכול הלך לטובת המדינה. ליד כל מלכי יהודה הייתה קיימת מועצת חכמים, סנהדרין. חוץ מזה, לידם תמיד היו נביאים שבירכו אותם ואת המדינה. אפשר לקרוא על כך בספר מלכים.

כשמדברים על שורשים רוחניים שמתגשמים בעולם שלנו, כדאי לציין שהמלך היה חייב לקיים חוקים מסוימים, מפני שהבורא נמצא מעליו. סדר היום של המלך היה מפורט בדייקנות בהתאם לדרגה הרוחנית שלו. זוהי עבודת פרך!

דוד המלך תיאר את ההשגות שלו בספר תהילים, ושלמה המלך בספר שיר השירים. שיר השירים הוט הספר הקדוש ביותר בו מדובר על איחוד, על אהבה מלאה בין הנבראים והבורא. בכאלה דרגות רוחניות גבוהות היו המלכים, השופטים והנביאים.

למרות ההיררכיה המדויקת, לסנהדרין יכלו להיכנס אנשים שלגמרי לא שייכים לא לכוהנים ולא ללוויים. הם כולם היו צריכים להגיע להחלטה אחת, אבל לא בהצבעה דמוקרטית, אלא על ידי ויתורים הדדיים, זה יחס אחר לגמרי לעולם.

מתוך תוכנית הטלביזיה "סודות הספר הנצחי", 24.12.2014

השאירו תגובה.

כתובת דוא"ל לא תוצגחובה למלא שדות מסומנים *

*

Pin It on Pinterest