"אושר יהודי"

שאלה: לפני שנים רבות התרחש מצור על ירושלים וחורבן  בית המקדש השני. התקופה הזאת נקראת בהיסטוריה כתקופת חורבן. שנאה, סכסוך ופירוד, שהתגלו אז בין פלגים שונים ושכבות  האוכלוסייה, הגיעו לשיאם. האם אנחנו יכולים לעשות התאמה בין העבר להווה, בין נקודת השבירה, הקרע וההרס עד לפרטי פרטים של העבר וההווה?

תשובתי: בוודאי. נאמר שישנם זמנים שמתאימים יותר לאירועים טובים ומאושרים, וישנם זמנים שמתאימים לאירועים לא טובים, כמו למשל תשעה באב.

שאלה: האם יהיה באמת צורך להשיג קריסה כזו, חורבן כמו בעבר?

תשובתי: לא, לא צריכים להיות יותר קריסות וחורבנות. גם כך אנחנו נמצאים בחורבן. עלינו לראות את המצב הנוכחי שלנו שבו אנחנו לא יכולים להתאחד כחורבן.

שאלה: מה זה "עביות" ביהודים שאינה מאפשרת להם להתקרב אחד לקראת השני?

תשובתי: זה אגואיזם רוחני. לא אגואיזם אנושי פשוט שקיים בקרב כל אומות העולם, אלא אגואיזם רוחני, והוא רק התחלתי. עלינו להתגבר עליו, להתאחד, ואז נעלה למדרגה רוחנית ראשונה שנקראת בית המקדש. ובהמשך יש עוד הרבה מדרגות.

שאלה: מה זה אגואיזם רוחני, במה הוא נבדל מהאגואיזם הגשמי?

תשובתי: זהו אגואיזם גדול מאוד שאינו מוצדק בשום צורה, שעלינו להתעלות מעליו למרות כל הספקות וכל הדחפים שלנו. זוהי עבודה מורכבת שמתוארת בחכמת הקבלה. חכמת הקבלה מלמדת אותנו כיצד לעשות זאת. אנחנו מלמדים את זה, לומדים בעצמנו ומיישמים.

שאלה: מה יכול להוות מנוף, מתג הפעלה, שיעזור לאדם לראות את האגואיזם הרוחני ולרצות להתגבר עליו?

תשובתי: הייסורים. הייסורים יכולים להיות מסוגים שונים, למשל מהרצון להשיג את המטרה הזאת. ומשום כך הייסורים שלנו יהיו חיוביים, לקראת מטרה טובה. ויכולים להיות גם ייסורים שליליים, כאשר אנחנו לא רוצים להשיג שום דבר, רוצים להישאר בתוך האגואיזם, ואז מכים אותנו. אבל בכל מקרה עלינו להגיע לכך שנהיה חייבים לעשות את זה. זו החובה שלנו כלפי עצמנו, כלפי אומות העולם וכלפי הבורא.

שאלה: כיצד אפשר לנצל את  ההר שנקרא "אגואיזם רוחני" ככזה שדוחף ולא ככזה שמעקב?

תשובתי: זה תלוי רק בהסכמה בינינו. אנחנו יכולים לעשות זאת בצורה קלה, אם רק ננסה  להגיע להסכמה בינינו בכל ולשמוע בקולם של מקובלים שיודעים איך עושים זאת.

שאלה: מה יעזור לעָם להסתובב פנים אל פנים אחד כלפי האחר?

תשובתי: חינוך. צריך לחנך את העָם לכך, שהאיחוד יוצר בינינו כזה כוח, כזה מבנה, שנקרא "בית מקדש". ביחסים בינינו, ולא באיזה בניין שנבנה.

שאלה: מה זה בית מקדש?

תשובתי: בית מקדש, זה מה שנבנה מכוונות טובות שלנו אחד כלפי האחר. נרגיש שאנחנו נמצאים כולנו יחד בלב אחד, ברצון אחד, בכוונה אחת. ואז כל אומות העולם יפנו אלינו פתאום בטוב וירצו להיות כמונו.

שאלה: מה זה אומר "יהודי, זה אדם מאושר"? לא רוצה לומר "אושר יהודי". מה זה עָם יהודי מאושר?

תשובתי: עָם יהודי מאושר, זה עָם שיש לו הבנה ברורה, כיצד לחיות במדינתו, בהסכמה, בשלום ובהרמוניה מוחלטים במצב של "ואהבת לרעך כמוך", כאשר אף אחד לא תובע את הזכות על אדמתם, ולא עליהם עצמם, והם באמת מרגישים כבוד כלפיהם מצד אחרים, שווים ואפילו יותר מאשר שווים בקרב שאר אומות העולם.

מתוך תוכנית טלוויזיה "חדשות עם מיכאל לייטמן", 07.01.2020

 

השאירו תגובה.

כתובת דוא"ל לא תוצגחובה למלא שדות מסומנים *

*

Pin It on Pinterest