דף הבית / אקטואליה / מרגלים ברוסיה

מרגלים ברוסיה

הערה: השנה ברוסיה נחשפו קרוב ל-320 עובדי סגל, שהם סוכני מודיעין של מדינות זרות. פוטין הודיע: "אנחנו רואים שהמודיעין של המדינות הולך וגובר". 

תשובתי: היום המודיעין עובד לא כמו שבעבר. לתפוס איש מודיעין או לא, זה עניין של חשבון. למשל, אתה מכיר איזה מרגל, אתה יכול כל הזמן להוביל אותו, לעקוב אחריו. אבל אם עוצרים אותו, אז במקומו יבוא אחד או עשרה חדשים שתצטרך לחשוף. וכך עד אין סוף. באמריקה יש אלפי סוכנים רוסיים, וברוסיה אלפי סוכנים אמריקאים. מה גם שאמריקה זו מדינה רב-גונית, קל מאוד להחזיק שם סוכן, הוא יכול לעשות כל מה שהוא רוצה. ברוסיה, כמובן שזה הרבה יותר קשה. האם אמריקאי יחיה ברוסיה? הוא יהיה כמו קוץ בעין של כולם.

בעיקרון, חשיפת סוכן זו פשוט החלטה אופורטוניסטית: זה הכרחי או לא. או שמישהו צריך את זה, כדי להרים את עצמו בעיני השירותים המיוחדים או כדי לקבל איזה מדליה, או שפשוט הגיע הזמן לעשות משהו, להראות מבחינה פוליטית לאמריקאים שאנחנו לא מסכימים איתם במשהו. אבל באופן כללי זה משחק, מלחמה סודית שנמשכת לאורך עשרות שנים. לכן הכול טבעי בהחלט, ראשי ממשלות מבינים שללא המכשיר הזה הם לא יוכלו לעבוד. על מה הם ישענו, אם לא יהיו להם אנשים משלהם שמספקים להם מידע מסוים?

המודיעין הכרחי משני צדדים: כדי להבין את היריב והיכולת להגיע איתו להסכמה. המודיעין זה חושים מיוחדים שחסרים למדינות רגילות. והחשיפה מהווה את אחד האמצעים של משחקם ההדדי. כך שבאופן כזה, צריך להסתכל על זה בצורה פשוטה מאוד.

מתוך תוכנית טלוויזיה "חדשות עם מיכאל ליטמן", 21.12.2015 

 

השאירו תגובה.

כתובת דוא"ל לא תוצגחובה למלא שדות מסומנים *

*

Pin It on Pinterest