דף הבית / חינוך, ילדים / שאיפה למנוחה

שאיפה למנוחה

שאלה: אנחנו כל הזמן אומרים שהאדם הוא רצון לקבל תענוג. אבל לאנשים רבים זה לא ברור אם הם לא לומדים חכמת הקבלה שבה מדברים במושגים כמו: "אור", "בורא" וכן הלאה.

תשובתי: מדוע?! תלמד כל דבר: פיזיקה, אנטרופיה, תרמודינמיקה, חוקים כלשהם – הם כולם מדברים על כך שכל גוף, בהתאם להתפתחותו, שואף למנוחה. לא רק האדם, אלא הטבע כולו (הדומם, הצומח והחי) שואף למילוי, לרוויה ולמנוחה מרביים. זהו חוק הטבע.

מה זה "מנוחה"? כל הרצונות צריכים להיות מלאים. זה מצב הכי נוח שכל יצור שואף אליו, לא משנה באיזו רמה.

שאלה: מה אתה היית מציע לעשות כדי שהאדם יבין זאת? אולי שיעקוב אחר עצמו במשך היום?

תשובתי: צריך לתת לאדם מספר שיעורים בפסיכולוגיה, להסביר את זה.

אנחנו מלמדים זאת בפרק "חינוך אינטגרלי", שבו מסופר על כך שהאגו הוא היסוד שלנו, ומתוארות התכונות העיקריות שלו: כיצד הוא מתפתח, כיצד מביא אותנו למשבר, כיצד מביא אותנו להכרת הרע של עצמנו ושכל תכונותינו הן אגואיסטיות.

האגו זאת בעצם התכונה העיקרית שלנו. ובתוכו יש את כל אוסף התכונות שלנו: עצלות, רצון להגיע למטרה, קינאה, חמדנות, הכול. גם התכונות הטובות וגם הרעות – כולן אגואיסטיות ונועדו רק כדי שנמלא את עצמנו.

בנוסף לכך, בעלי החיים חושבים רק כיצד למלא את עצמם, אדם מקבל תענוג גם מזה שמרוקן את האחרים, כלומר, הוא מודד את עצמו כלפי האחרים. אצל בעלי החיים זה לא קיים. ובכך אנחנו שונים מהם.

מתוך תוכנית הטלוויזיה "שיחות עם מיכאל לייטמן", 11.03.2012

ידיעות קודמות בנושא:
מה חסר לנו?
עידן השובע
עוד לא מצאתם גלובוס אחר?

One comment

  1. שלום.צפיתיבכמה סרטים באתר.לפי הרב מה אנו לא למדנו להכיר לא נוכל ליראות לזהות .האינדיאני באמריקה ראה פעם ראשונה אוניה -לא ראה .ראיתי ראיון עים עיוורת מלידה שמתה מוות קליני
    יצא מן הגוף ותיארה דברים שראתה בחוש.לא ידע לתאר רק צבע.
    עשו ניסוי עים ,,מת ,,דקרו עצבה שזזה ורק אחר שידרה למוח.יש חוש רוחני שממנו הכל משודר לתוך האדם.אמוח משמש מחשב/ רדאר שמקבל ומשדר לכל שאר החושים והאיברים. האים תוכל להתייחס לכך.זה קצת מתנגש עים הדברים שאתה אומר.

השאירו תגובה.

כתובת דוא"ל לא תוצגחובה למלא שדות מסומנים *

*

Pin It on Pinterest