דף הבית / המשבר ופתרונו / מפעלי מזון יצילו מרעב

מפעלי מזון יצילו מרעב

ידיעה: ה"מגה-ערים" של העתיד יסבלו באופן בלתי נמנע ממחסור במוצרי מזון. לעזרתם תבוא החקלאות האנכית. בהם יופיעו מפעלי מזון רבי קומות.

על פי התחזית של ארגון המזון העולמי, הביקוש למוצרי מזון יגדל ב- 60% לקראת שנת 2050. תושבי הערים הם הצרכנים העיקריים של מוצרי המזון על פני כדור הארץ, אבל השימוש במזון כאן הוא מאוד לא הגיוני.

חלק מהתושבים צורכים יותר מדי, בכך שזורקים את המוצרים שלא אכלו או שהתקלקלו. ותושבים אחרים סובלים מתת תזונה. מורגש מחסור בקרקעות, והאנשים הצעירים אינם רוצים לעבוד בחקלאות. הפתרון, יצירת חממות בתוך הערים. ישנן טכנולוגיות שמאפשרות להקים ערוגות אנכיות לאורך הקירות.

המדענים שואפים להוריד את מחיר הייצור, וכמו כן להופכו לאישי, כדי שכל אדם יוכל לגדל לעצמו סלט או מלפפון ישר במטבח.

תגובתי: הבעיה היא לא רק בייצור של המוצרים ההכרחיים בלבד, אלא גם בחלוקתם ההגיונית, השוויונית והצודקת, אפשר לחסוך בזה עד 70% מההפסדים. בערים, בהתאם לתהליך של החינוך האינטגרלי, אפשר ליצור תאגידים לייצור מוצרי מזון לכל מחוז, איזור או חלק מהעיר.

ידיעות קודמות בנושא:
האו"ם: העולם על סף משבר מזון חדש
מחסור במזון
מחצית מהמזון בעולם מבוזבז

השאירו תגובה.

כתובת דוא"ל לא תוצגחובה למלא שדות מסומנים *

*

Pin It on Pinterest