חכמת הקבלה

שאלה מה –  Facebook: אם חכמת הקבלה היא חלק ממדע, למה לא מלמדים אותה בבתי ספר בישראל? ולמה חכמת הקבלה נושאת חותם של ידע אלטרנטיבי?

תשובתי: חכמת הקבלה זה מדע נפרד לחלוטין ולא חלק ממנו. ההבדל בין חכמת הקבלה למדעים רגילים הוא בכך שהיא חודרת לתוך העולם הסובב אותנו, נכנסת לתוכו וחוקרת אותו. האנושות חתרה לכך במהלך כל אלפי שנות קיומה, ובסופו של דבר הגיעה למבוי סתום, כל המדעים נמצאים במשבר.

את המדעים הארציים אנחנו מפתחים מתוך החושים שלנו לכן מלכתחילה הם מוגבלים. למרות שאנחנו משתמשים במכשירים כמו טלסקופים, מיקרוסקופים ועוד, הם מאפשרים לפתוח רק במקצת את הגבולות של המוגבלות שלנו ולא יותר מזה. הבעיה העיקרית היא שאת העולם, שקיים בשלושה צירים אנחנו תופסים כעולם שקיים בציר נוסף, רביעי, הזמן. כך נבראנו ואנחנו לא יכולים לצאת מהמסגרות הללו. אנחנו יכולים להרחיב או לצמצם את הזמן, לשנות באופן כלשהו את הצירים, אבל אנחנו לא יכולים לצאת מהמצב הזה. לשם כך, עלינו להתעלות מעל המהות שלנו ואילו מדעים ארציים אינם מאפשרים לעשות זאת. כל עוד יכולנו להתקיים בממדים מדעיים מתוך המבנה הארצי שלנו, אז כל המדעים התפתחו בהסבר היחס של האדם כלפי העולם הסובב אותו. ואילו היום, כאשר הגענו למבוי סתום, אנחנו מתחילים להבין שאין לנו לאן להתפתח עוד.

דווקא בגלל סיבה זו חכמת הקבלה מתגלה עכשיו. היא מסבירה לנו, שלא כדאי לנבור עמוק יותר בחומר, בחלל וכדומה, אלא עלינו להתעמק בתוכנו, לראות עם איזה מכשיר אנחנו עובדים, והאם אנחנו יכולים לשנות את עצמנו כדי לחקור את העולם בצורה אחרת ולראות עולם אחר.

נכון להיום, את העולם שנחקר על ידינו, אנחנו מרגישים בחושים, במכשיר ההבנה והתפיסה שלנו. זה לא אותו עולם שקיים מחוצה לנו, אלא זה עולם שמורגש בתוכנו. וכאן לראשונה המדע מרים ידיים ואומר: "לשם כך עלינו לשנות את האדם, אבל איך, את זה אנחנו לא יודעים". לכן מגיע לקדמת הבמה המדע הבא, שמציע לא לחקור את מה שמחוצה לנו אלא לחקור את עצמנו, לא לשנות את העולם הסובב, אלא את עצמנו.

כתוצאה מכך שאנחנו משנים את עצמנו, נראה מהו העולם הלכה למעשה. זה יהיה כבר מדע אחר לחלוטין. מדע על הסתגלות, מדע על קבלה, מדע על חקירת העולם בהתאם לדרגת ההשגה שלו באלו מצבים, באלו תכונות אנחנו נמצאים ואת התכונות האלה אנחנו יכולים לשנות.

חכמת הקבלה, זה מדע שבראש ובראשונה משנה את האדם ובהתאם לכך מתאר מה הוא מרגיש, כולל העולם שלנו. לכן לא מעניינים אותו פיזיקה, כימיה וביולוגיה, ובעצם גם לא דבר ממה שאנחנו מרגישים במצב הסטנדרטי שבו אנחנו נמצאים עכשיו. חכמת הקבלה עוסקת בידע כיצד לשנות את עצמנו מבפנים ולהרגיש את העולם מתוך המצבים המשתנים ואז הוא מורגש אחרת לחלוטין.

חכמת הקבלה פתוחה לכל אדם. דווקא היום, כאשר כל המדעים השיגו את המקסימום שלהם ואינם יכולים להתפתח עוד, חכמת הקבלה מתגלה ואומרת: "בואו נשנה את הדעה, שפעם נקבעה כמידה קבועה (קונסטנטה), שהאדם אינו משתנה וחוקר את העולם מתוך עצמו. אם נשנה את המידה הקבועה הזאת (קונסטנטה), אז נראה איזה עולם מופיע לפנינו ואיך נוכל לחקור אותו".

כלומר זה מדע עשיר ורחב הרבה יותר. ומפני שהוא עוסק בדרגות הבאות של התפתחות האדם, אז הוא מגלה לאדם מצבים שלא שייכים לגוף שלו. גם אם הגוף הפיזי מת, המצבים שהוא השיג ממשיכים להתקיים בתוכו בצורה אובייקטיבית. כתוב על כך ב"מבוא לספר הזוהר" ובמקורות רבים אחרים. בעיקרון, חכמת הקבלה, זוהי שיטה מעניינת מאוד המסבירה את תורת היחסות האמיתית, לא של איינשטיין, אלא תורת יחסות של ההשגה והתפיסה שלנו.

מתוך תכנית הטלוויזיה "חדשות עם מיכאל לייטמן 6.2.2017 :

השאירו תגובה.

כתובת דוא"ל לא תוצגחובה למלא שדות מסומנים *

*

Pin It on Pinterest