דף הבית / המשבר ופתרונו / המנהיגות בימינו

המנהיגות בימינו

מחקר חדש בדק מדוע אצל אנשים שנמצאים בעמדות שלטון, מופיעה בצורה חזקה שרירות לב, עקשנות וחוסר יציבות נפשית? התשובה פשוטה: תחושה קלה של עליונות, עוצמה על פני אחרים, גורמת להשפעה משמעותית על כל אחד מאיתנו.

כולנו שמים לב כיצד באופן כמעט מיידי אנשים שמונו לתפקיד רם מעלה משתנים, הם חסרי סבלנות ותובעניים. כל התקדמות, אפילו לא משמעותית בסולם הקריירה יכולה לשנות בצורה קיצונית את התנהגותנו. עלייה בטון הדיבור והפיכה לקשים ויהירים. להם, כמו לכולנו, אין ספק בצדקתם בדרך התנהגות זו.

כשאנחנו מקבלים שליטה על אחרים, אנחנו מרגישים את עליונותנו. הרצונות שלנו הופכים להיות גבוהים יותר מחוקי ההגינות ונימוס, והתנהגותינו הופכת לפחות תרבותית. הרגשת השלטון מאפשרת לנו להתנהג בצורה רועשת ולהשאיר אי סדר.

מרגע זה אנחנו לא מבינים את הרגשות של האחרים, ואנחנו מזלזלים במאמצים שלהם. אנחנו מקבלים את כל ההחלטות באופן אישי ובביטחון, במיוחד באותם מקרים, שתלוי בכך גורלם של מאות או אלפי בני אדם.

אני חושב שמשום כך חכמת הקבלה אומרת שרק אנשים מתוקנים יכולים להנהיג, משום שהם משוחררים ממטרות אגואיסטיות אישיות. כך זה היה בממלכת ישראל העתיקה, בזמני בתי המקדש הראשון והשני, כאשר כל האוכלוסיה, ובמיוחד החכמים שניהלו אותה, היו שרויים בגילוי הבורא, דבר שהחזיק כל אחד מעל לאגו הפרטי שלו.

השאירו תגובה.

כתובת דוא"ל לא תוצגחובה למלא שדות מסומנים *

*

Pin It on Pinterest