דחף לאיחוד

שאלה: החבר שלנו שחלה, הפך להיות הסיבה לחיבור ואיחוד של הקבוצה העולמית. האם אנחנו יכולים ליזום וליצור בעצמנו כאלה נקודות, אבל לא שזה ינבע ממחלה של מישהו, אלא מהמטרה שלנו, ממשהו טוב?

תשובתי: ודאי. אנחנו צריכים ללקט בדרך אל המטרה את כל הבעיות שלנו, את כל מה שמפריע לנו להתחבר, או להיפך, כל מה שיכול לשמש כדחף ותמריץ לאיחוד שלנו.

אבל, מצד שני, בכל צעד שלנו להתקדמות אל האור, הבורא נותן לנו תנאים חדשים. לכן מה שיהיה יהיה, אנחנו צריכים לקחת את כל זה בחשבון.

אבל נכון לעכשיו, הבורא בחר דווקא בחבר שחלה כדי שאנחנו נבצע עליו את הפעולה ההמונית של החיבור. ואנחנו עבור זה צריכים לכבד, לאהוב ולהעריך אותו, לדאוג לו, כי עכשיו הוא מהווה אמצעי של ההתקדמות שלנו קדימה.

אבל גם ללא המקרה הזה, אנחנו בכל מקרה היינו צריכים לחפש שיטות התקדמות אחרות. בדרך כלל אנחנו מוצאים אותן בהפצה, מפני שבקבוצה עצמה אין דחף או תמריץ חד במיוחד לחיבור ואיחוד. אבל כאשר אנחנו עוסקים בהפצה, אז ככלל, מתחילים לקבל כל מיני בעיות שעוזרות לנו להתאחד בינינו כדי לפתור אותן.

שאלה: כאשר נערכה הפעולה בסוצ'י, אנחנו כולנו עסקנו שם בהפצה. עכשיו אנחנו לא עושים פעולות כאלה, ואז כביכול כמשקל נגד, חלה החבר שלנו.

אם אנחנו שוב נתכנן פעולה כזאת ונתחיל לעסוק בה, אז כל תשומת הלב תופנה לשם, ואז יכול להיות שהבורא יעורר אותנו להתקדם רק בדרך הטובה, דרך ההפצה?

תשובתי: ראשית, אני לא מציב שום תנאים לבורא ולא מעמיד את הפעולות שלי בהתאם לְמה שיהיה או לא יהיה. כל זה, הן לא הבעיות שלי. אני לא מפקד על המכונה הזאת, וצריך באופן מקסימלי ויעיל לעשות הכול כדי להניע את המערכת לתיקון. וזה אפשרי רק על ידי הפצת שיטת החינוך וההשכלה האינטגרליים.

תתנו צעקה כללית בכל המרחב של דוברי הרוסית, שאתם יוצאים תחילה לפעולת הפצה אחת, אחר כך לשנייה, וכן הלאה. במידת האפשר תעשו תוכנית כוללת שתהיה מקובלת על כל האזורים, כי כל הקבוצות הרי נמצאות בדרגות התפתחות שונות. אבל אתם יכולים לעשות את זה ולהיות בקשר קבוע ביניכם.

למעשה, הפעולה בסוצ'י איחדה מעגל לא גדול. זה היה רעיון טוב, אבל כמה אנשים היו שם בהשוואה לכל הקבוצות? הם ישבו במקום אחד והתבשלו ביניהם כמו בסיר גדול. ועכשיו צריך שמכל התבשיל הזה ומכנס פיטר יופיע עוד משהו.

אתם צריכים להתחיל לפעול במעגלים רחבים, ולא להמשיך את הפעולה על עצמנו. אני חושב שאף אחד לא יאסור אירועים כאלה. אפשר לנסות לערוך אותם תחת סיסמה נעימה כלל אנושית של איחוד, קריאה להבנה הדדית, וכדומה.

מתוך שיעור על מאמר מספר "שמעתי", 08.10.2014

ידיעות קודמות בנושא:
על קשר הדדי ואהבה
קבוצה ועשיריות
עשירייה שלמה

השאירו תגובה.

כתובת דוא"ל לא תוצגחובה למלא שדות מסומנים *

*

Pin It on Pinterest